home a/s

home prisindeks for maj: Reale huspriser er 23,8 % under toppen

Del

NYT: Indeks nu med boligpriser over for de generelle forbrugerpriser. Lejlighederne et stykke fra toppen

home prisindeks for maj viser, at de reale huspriser er 23,8 % under toppen.

Som noget nyt viser homes indeks nu også boligpriserne over for de generelle forbrugerpriser. Lejlighederne er efter den opgørelse stadig et stykke fra toppen - både i København og Aarhus.

Uddybning, grafer og tabeller i vedhæftede, kommentar herunder.

Yderligere oplysninger:
Mads Ellegaard, relationschef i home – tlf 5040 5040 – mael@home.dk
Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank – tlf 4512 8536 – laso@danskebank.dk

------

Huspriserne steg 1,0 % i maj - reale huspriser er 23,8 % under toppen

Resumé:

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 1,0 % fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Stigningen kommer oven på en endnu kraftigere stigning i april.
 • Sammenlignet med maj 2015 lå huspriserne 2,8 % højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i april 11,6 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var 1.890.000 kr. i maj.
 • Som noget nyt har vi også et indeks med huspriserne over for de generelle forbrugerpriser. Indekset viser, at de reale huspriser er steget kraftigt i starten af 2016, men at de stadig er 23,8 % lavere end før krisen.

-----
Uændrede lejlighedspriser på landsplan – stigninger i Aarhus og København

Resumé:

 • homes ejerlejlighedsprisindeks var uændret fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Også på regionalt plan var prisændringerne temmelig afdæmpede. I Region Midtjylland faldt priserne med 0,2 %, mens de i Hovedstaden steg med 0,2 %.
 • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 5,8 % højere. Det skyldes især prisudviklingen i Region Hovedstaden, hvor priserne i maj var 5,7 % højere end maj sidste år.
 • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af prisudviklingen i København. Priserne i København steg kraftigt i april og marts, men ser altså ud til at have kølet lidt af i maj, hvor de steg med 0,7 %.
 • I maj steg priserne i Aarhus med 0,7 % sammenlignet med april. Over det seneste år er priserne i Aarhus steget 5,3 %.
 • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på landsplan på 85 kvm. var i maj 2.210.000 kr.
 • Som noget nyt har vi et indeks med lejlighedspriserne over for de generelle forbrugerpriser. Indekset viser, at de reale lejlighedspriser gennem en længere årrække er løbet fra de generelle forbrugerpriser, men at de var uændrede i maj.
 • Samtidig peger de på, at lejlighedspriserne endnu ikke er tilbage på niveauet fra før krisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år.

----

Kommentarer til indeks – Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Lejlighedspriserne har sat ny rekord de seneste måneder, hvor priserne er steget støt – og de er nu hele 6,9 % højere end førkrise-toppen i København (september 2006) og 5,3 % højere i Aarhus (januar 2007).

Men det nye indekstal fra home og Danske Bank viser, at priserne fortsat er lavere end dengang, hvis inflationen medregnes.

Med en ny pristalsregulering af home prisindeks ses det blandt andet, at lejlighedspriserne målt i reale priser stadig 13 % under på landsplan. I København er de 8,4 % og i Aarhus 9,1 % fra den hidtidige pris-top.

Den seneste prisudvikling viser, at lejlighedspriserne var uændrede på landsplan fra april til maj, men at der var stigende priser i både Aarhus og København. Dog en noget mere beskeden stigning end for et år siden, hvor priserne steg hele 2,2 % på en måned – og ikke mindre end 6,2 % i København.

”Boligmarkedet fandt igen de gode takter frem i maj, og det afspejler sig i home prisindeks, der viser en stigning for husene i maj på 1 %. Lejlighedspriserne er uændrede på landsplan men igen denne måned stiger de lidt i København og i Aarhus, ” siger Mads Ellegaard.

Især salget overrasker positivt i maj. Boligsalget i home matcher stort set salget i maj sidste år, som bød på bedste salg siden 2007. Antallet af handler i maj 2016 er også det højeste i et år. Ikke mindst salget af lejligheder skiftede et gear op i maj, men hussalget er også på et pænt niveau.

Huspriserne er fortsat under toppen – både med og uden inflationen indregnet. Faktisk er de renset for inflation hele 23,8 % lavere end i december 2006.”

Yderligere oplysninger:
Mads Ellegaard, relationschef i home – tlf 5040 5040 – mael@home.dk 

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum