home a/s

home prisindeks for august: Bedre byttepris fra lejlighed til hus

Del

Lejlighederne er steget 10 % på et år - husene er kun steget med 2,5 %

Til redaktionen,
Huspriserne steg 0,2 % fra juli til august, mens lejlighederne hoppede 2 % på landsplan, viser homes prisindeks for august. Lejlighederne er steget 10 % på et år - huse er kun steget med 2,5 %

Hermed home huspris- og ejerlejlighedsprisindeks baseret på salgspriser helt frem til og med august 2016.

Se uddybning, grafer, tabeller i vedhæftede og kommentarer herunder.

Yderligere oplysninger:
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank: tlf: 45 12 85 36/ 29 17 05 85 -laso@danskebank.dk 
Relationschef Mads Ellegaard, home: tlf. 5040 5040 - mael@home.dk

--------

Bedre byttepris fra lejlighed til hus

Lejligheder er steget 10 % på et år - huse er kun steget med 2,5 %

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home:

”Huspriserne steg behersket i august, mens lejlighedspriserne fortsætter sin optur, viser de aktuelle tal fra homes prisindeks.

Hussalget og -priserne holder en stabil kurs med stille og rolig fremgang, mens interessen for lejligheder igen er blusset op de seneste måneder,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Lejlighedspriserne er på landsplan steget ca. 10 % det seneste år. Især trukket af udviklingen i København og til dels Aarhus. Lejlighederne i København er stadig en meget efterspurgt vare, og vi kan se, at det smitter af på priserne omkring storbyerne. Det seneste år er lejlighederne rent faktisk steget mere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland end i de to storbykommuner, men udgangspunktet er selvfølgelig også et lavere prisniveau.

Det er også en logisk konsekvens af, at nogle købere må kigge lidt mere rundt om København, fordi priserne her efterhånden har nået smertegrænsen for flere købere. Priserne i København er nu knap 11 % højere, end da de toppede før finanskrisen. Fratrukket inflationen er de dog fortsat en smule under.

Sammenligner vi med Aarhus, er det nu hele 680.000 kr. billigere at købe en gennemsnits lejlighed her frem for i København.

Priserne på lejligheder er nu så høje, at en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvm er ca. 370.000 kr. dyrere end et gennemsnitligt hus på 140 kvm, oplyser Mads Ellegaard.

Ser vi på projektsalgene – de nyopførte lejligheder – har det marked også fået ny luft. De nye lejligheder udgør igen en stigende del af det samlede lejlighedssalg og nærmede sig en andel på 30 % i august.”

------

Resumé:

Huspriserne steg i august

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 0,2 % fra juli til august (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Sammenlignet med august 2015 lå huspriserne 2,5 % højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i august 11,4 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var 1.890.000 kr. i august.
 • De reale huspriser måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt. De reale huspriser steg med 0,3 % fra juli til august. Det er dog stadig 23,5 % lavere, end da de toppede før finanskrisen.


Lejlighedspriserne fortsætter op

 • homes ejerlejlighedsprisindeks steg med 2,0 % fra juli til august (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Sammenlignet med samme tid sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan
  10,0 % højere. Det skyldes især prisudviklingen i Region Hovedstaden, hvor priserne i august var 11,5 % højere end august sidste år.
 • Prisudviklingen i Region Hovedstaden er primært drevet af det københavnske boligmarked. Priserne i København steg med 1,7 % fra juli til august.
 • Priserne i Aarhus steg med 0,8 % sammenlignet med juli. Over det seneste år er priserne i Aarhus dog steget 7,1 %.
 • Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm var i juli 2.260.000 kr. opgjort på landsplan.
 • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. Målt på denne måde steg lejlighedspriserne 2,3 % i august. Indekset viser, at lejlighedspriserne gennem en længere årrække er løbet fra de generelle forbrugerpriser.
 • Ejerlejlighedspriserne er endnu ikke tilbage på niveauet fra før krisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år. Priserne er fortsat 10,1 % fra toppen i 2006.

Kilde: home /Danske Bank

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum