home a/s

home fremvisningsindeks: Markant fald i marts

Del

Antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts

Hermed nyt fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank med data for marts. Indekset giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten - og dermed priserne – forventes at udvikle sig de næste måneder.
Se venligst uddybning, grafer og tabeller i vedhæftede dokumenter.

For yderligere kommentarer:
Mads Ellegaard, relationschef i Home – tlf.: 50 40 50 40
Mikael Olai Milhøj, økonom i Danske Bank – tlf.: 45 12 76 07

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder faldt med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • I 1. kvartal faldt antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder med henholdsvis 6,4 % og 12,6 % sammenlignet med 4. kvartal sidste år.
  • Antallet af fremviste af huse og ejerlejligheder var i marts henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end samme måned sidste år.
  • At påsken i år lå i netop marts måned og i april måned i 2015 kan have en vis effekt, da påsken typisk anvendes med familie og venner frem for på at se boliger. Sæsonkorrektionen kan også spille et puds og få tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

-----
Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse og ejer-lejligheder begge markant med henholdsvis 4,9 % og 7,4 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Det betyder, at antallet af fremvisninger af huse og ejerlejligheder i 1. kvartal lå henholdsvis 6,4 % og 12,6 % lavere end i 4. kvartal sidste år. Antallet af fremviste huse og ejerlejligheder i marts var henholdsvis 13,4 % og 26,1 % lavere end i marts sidste år.

Selvom der er tale om svage tal, der tyder på, at tempoet på boligmarkedet er aftagende, er det dog usikkert, i hvor høj grad de markante fald i antallet af fremvisninger i marts skyldes tilbagegang på boligmarkedet, eller om teknik omkring sæsonkorrektionen får tallene til at fremstå værre, end de reelt er.

Påsken faldt i år så tidligt, som den næsten kan – i marts i stedet for april – og påsken giver typisk lidt færre fremvisninger, fordi mange holder ferie i stedet for at tage på boligfremvisning. Desuden var der ekstraordinært meget gang i boligmarkedet i det tidlige forår sidste år, hvilket gør sammenligningen svær. Når man sæsonkorrigerer fremvisningstallene, trækker man noget fra i forårs-månederne, hvor antallet af fremvisninger typisk er højt, men det kan være, at korrektionen er blevet for kraftig i år som følge af det ekstraordinære stærke år sidste år. 


Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

”Fremvisnings-aktiviteten er markant lavere end ved samme tid for et år siden. Samtidig er året startet med færre handler og en svagere boligpriser end for et år side.

I den sammenligning skal man huske på, at vi i begyndelsen af 2015 oplevede de laveste renter i Danmarkshistorien, og det skete oven på, at vi i mange år under krisen har haft skruet ned for lysten til og muligheden for at købe bolig. Dermed sagt, at starten på sidste år var historisk god på boligmarkedet, og det har været svært at leve op til i indeværende år."

I det mellemliggende år er priserne steget samtidig med at køberne er blevet mere målrettede. Faldet i antallet af handler er ikke lige så markant som faldet i antallet af fremvisninger.

Hver boligkøber har i 2016 besluttet sig ved 9. fremvisning, mens der tilbage i 2015 skulle cirka 10 fremvisninger til pr. salg.  Men alt i alt er der underskrevet færre købsaftaler – og priserne har vist en lille pil nedad.”

Påsken faldt i år så tidligt, som den næsten kan – i marts i stedet for i april – og i påsken er der typisk færre på fremvisning end i ugen op til og efter, fordi mange holder ferie i stedet for.”

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum