Hollywood Kommer til Nordsjælland

Del

Hollywood er på besøg i Gribskov, Nordsjælland. Et hold på 30 mand arbejder lige nu på at færdiggøre den nye danske indiefilm, “Mens Vi Lever”, skrevet og instrueret af de danske debutanter, Brødrene Avaz.

Mens Vi Lever er en dansk drama inspireret af virkelige hændelser. På rollelisten er erfarne navne som Nicolas Bro (Adams Æbler, Mænd og Høns), Sebastian Jessen (Den Skaldede Frisør, Heartless), Charlotte Munck (Anna Pihl, Krigen), Julie Christiansen (Heartless, Borgen) mm.

Bag kameraet består holdet af erfarne kræfter som fotografen, Daniel Cotroneo, der blandt andet har arbejdet på Fast & Furious, Mad Men og The Amazing Spider-Man. Daniel fortæller om hans deltagelse: “When Mehdi first discussed the film with me two years ago, he was adamant about shooting in Northern Denmark. It has a beautifully distinct landscape, and being so near to the event on which the film is based adds a personal layer to Mens Vi Lever that could not be replicated elsewhere. The Avaz Brothers have done an amazing job rallying local support and bringing in key crew from the US to make a big-scale movie on an incredibly limited budget.”

Carlos Baker, der normalt er at finde på Quentin Tarantinos lyshold, fortæller hvorfor han har valgt at flyve til Danmark for at arbejde på filmen: “I found the opportunity of being a part of a Danish film as very exciting and believe that While We Live could be an amazing film"

Filmen, der er finansieret af Sikker Trafik, Gribskov Kommune og private investorer er hvad der kaldes en independent film. Derfor er budgettet også lavt. Hvor gennemsnitsbudgettet på en dansk produktion er 15,7 mio. kr., er det totale budget for Mens Vi Lever 2 mio. kr..

Mens Vi Lever er skrevet og instrueret af de dansk-iranske brødre, Mehdi og Milad Avaz der er opvokset i Gribskov men nu til dagligt bor i Los Angeles med deres danske producer, Sara Victoria Pedersen.

Instruktør, Mehdi Avaz, fortæller: “Det kommer til at være helt tydeligt at denne film er lavet af amerikanske kræfter. Når vi ser materialet igennem ligner det på ingen måde en dansk film, foruden sproget og ansigterne. Det er først og fremmest en amerikansk produktion på dansk, og det tror jeg kommer til at være et meget interessant wake-up call for Danmark.”

Producer og manuskriptforfatter, Milad Avaz, begrunder det amerikanske hold: “Vi har været ovenud heldige at få vores amerikanske venner med til Gribskov, men med det sagt så ville det have været svært for os som debutanter at lave filmen med et dansk hold. Med den teknologiske udvikling, der har tilladt enhver at lave film, har den danske filmbranche lukket sig om sig selv af frygt. Det er en naturlig reaktion, der kun venter på at blive disruptet af nye kræfter. Lidt ligesom taxabranchen med Uber og hotelbranchen med Airbnb.”

Optagelserne til Mens Vi Lever fortsætter til den 8. oktober hvorefter det meste af holdet rejser tilbage til Hollywood for at gøre filmen færdig til en dansk premiere i efteråret 2017.


Fakta & Citater

Mens Vi Lever har fået 200.000 kr. af Gribskov Kommune og 500.000 kr. af Sikker Trafik. Resten af pengene er fra private investorer. Optagelserne begyndte d. 12. september og fortsætter til d. 8. oktober.

Gennemsnits produktionsbudget på en dansk spillefilm = 15,7 mio. kr. (kilde: http://www.dfi.dk/DFI/Tal-og-fakta/Noegletal.aspx)

Temasangen filmen komponeres af Bent Fabricius Bjerre, som har følgende at sige om sit engagement: “Jeg tændte på manuskriptet og den udfordring der lå i at skulle skrive musik i et 2016-format. Spændende opgave til en fængslende historie.”


Citat fra Karina Petersen, Underdirektør i Sikker Trafik: ”Filmen Mens vi lever viser de meget voldsomme og vidtrækkende konsekvenser en trafikulykke kan få. Den er inspireret af en virkelig ulykke, hvilket gør den endnu mere relevant og troværdig –også som forebyggelse. Vi håber, filmen vil få de unge til at tænke over, hvordan de kan passe bedre på sig selv og hinanden i trafikken. De har en nemlig en særlig høj risiko i trafikken og derfor er det så vigtigt, at der er fokus på netop deres sårbarhed og sikkerhed.”


Citat fra Producer, Sara Victoria Pedersen: “Det fantastiske ved denne film, er at vi har gjort noget alle fortalte os ikke var muligt. Vi har haft et for lille budget, Vi har haft et for lille hold og vi har haft mangel på erfaring. Vi har hentet halvdelen af vores hold fra USA og dermed omgivet os med mennesker der gerne skabe noget unikt sammen med os, noget som den danske industri ikke dømte værdigt. Vi har gjort det alle sagde vi ikke kunne gøre.”

Nøgleord

Kontakter

For yderligere info:

Producer
Sara Victoria Pedersen
sara@crossinglines.dk
Tlf: 26 16 93 60

Producer
Milad Avaz
milad@crossinglines.dk
Tlf: 31 31 34 07

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Copenhagen Pictures IVS

Copenhagen Pictures IVS
Nordgrundvej 21F
3200 Helsinge

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Pictures IVS

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.