Haderslev Kommune

Holdundvisning venter de ældste elever i Vojens

Del

Undervisningsministeriet har netop godkendt Lagoniskolens ansøgning om at ændre på skoledagen. Der bliver sat fokus på holdundervisning af eleverne, der også får en kortere skoledag.

Skoledagen bliver markant anderledes for de ældste elever på Lagoniskolen i Vojens efter sommerferien. Når de møder ind på ungeuniverset vil de ikke opleve at gå i en fast klasse. De vil opleve at få undervisning i hold på tværs af årgangen.

”Eleverne får større indflydelse på, hvad det er for en form for undervisning, de skal have. De kan i langt højere grad vælge, hvad det er for en dør, de skal gå ind ad - alt efter deres faglige niveau og måde at lære på”, siger skoleleder Thomas Kjær Nielsen.

Baggrunden for den anderledes skoledag er et brev fra Undervisningsministeriet. Ministeriet har nemlig givet Lagoniskolen og 49 andre folkeskoler mulighed for at afprøve en anderledes skoledag i de næste tre år.

Formand for Udvalget for Børn og Familier, Signe Knappe, ser frem til at følge forsøget på Lagoniskolen efter sommerferien.

”Lagoniskolen har arbejdet meget kvalificeret i deres ansøgning med at skabe en anderledes skoledag for eleverne. De får nu en skoledag, som er skræddersyet til at løse de behov og opfylde de ønsker, de har lokalt på skolen. Det er altid en fornøjelse, og det bliver spændende at følge”, siger Signe Knappe.

Turboforløb for eleverne
For eleverne kommer skoledagen til at se anderledes ud. Dels bliver den kortere, fordi det ugentlige timetal sættes ned fra 35 til 30, men også indholdet bliver markant anderledes. Eleverne vil opleve, at de går på et hold fremfor en klasse. Der vil blive tilrettelagt særlige turboforløb for både fagligt svage og fagligt dygtige elever.

”Vi kommer til at arbejde rigtig meget med motivation af eleverne, og det har vi også lagt vægt på i vores ansøgning til Undervisningsministeriet. Lærerne vil møde eleverne på en ny måde, og eleverne vil blive involveret i deres måde at lære på”, siger skoleleder Thomas Kjær Nielsen.

Forsøget træder i kraft allerede fra næste skoleår 2017/18 og løber tre år frem til og med skoleåret 2019/20.

I alt havde 75 skoler ansøgt om at deltage i forsøget, heraf er 50 skoler udvalgt.

Forsøget vil blive evalueret af Undervisningsministeriet efter to år.

I Vojens har man fjernet dele af Den Understøttende Undervisning fra skoleskemaet, og i stedet puttet den ind som et element i den eksisterende undervisning. Dermed kan det ugentlige timetal ændres fra 35 til 30.

Kontakter

Thomas Kjær NielsenSkoleleder,Lagoniskolen

74343200

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum