Frederikshavn Kommune

Højtuddannede vil gerne til Frederikshavn

Del

Jobcenter Frederikshavns Virksomhedsservice har mange gode CVér med fra Danmarks største uddannelses-og karrieremesse på DTU. Nu kan virksomhederne gå i dialog med de nyuddannede ingeniører for at lede efter et match

Kunne du være interesseret i at flytte til Frederikshavn kommune og tage et af de ledige job? Det spørgsmål blev stillet hundredevis af gange i den forløbne uge på Danmarks største Uddannelses-og Karrieremesse, der blev afholdt på DTU i Lyngby med 10.000 besøgende. Og svaret kan virksomhederne i Frederikshavn Kommune godt bruge til noget, for det var: Ja, det kunne jeg godt overveje, hvis der er det rigtige job for mig.

”Vi er naturligvis glade for, vi blev taget godt i mod. Vi synes, der kom mange gode kontakter med tilbage. Vi fortalte, at vi i Frederikshavn Kommune har mange internationale virksomheder, og for flere af de unge var det ny viden. De unge efterspørger virksomheder, der både har udvikling, produktion, kundekontakt og karrieremuligheder, og præcis den type virksomheder har vi jo mange af her i Frederikshavn Kommune, så det handler også om at gøre opmærksom på sig selv,” siger Kåre Holdt Madsen, virksomhedskonsulent, Jobcenter Frederikshavn Virksomhedsservice.

CV’er på vej

Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune indgik i foråret en samarbejdsaftale med Jobcenter Lyngby-Taarbæk om tiltrækning af kvalificeret akademisk arbejdskraft. Målet er at flere højtuddannede opdager potentialet for job, karriere og det gode liv i Frederikshavn Kommune. Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor DTU ligger har overskud af ledige ingeniører, og virksomhederne i Frederikshavn Kommune oplever udfordringer med at finde den relevante arbejdskraft. Deltagelsen i uddannelsesmessen er en del af samarbejdet, og Jobcenter Frederikshavns Virksomhedsservice vil nu kigge nærmere på de indsamlede CV’er og som en service kontakte virksomheder, der er interesserede i at ansætte en ingeniør.

”Vi havde nogle job med fra virksomheder i Frederikshavn Kommune som vi fandt kandidater til. Men ellers fortalte vi generelt om de muligheder, der er for karriere og bosætning her i kommunen. Mange danske studerende med fokus på de maritimt relaterede muligheder var positive, men fx har DTU jo studerede fra hele verden, og for en mexicaner eller en inder er det ikke nødvendigvist vigtigt at det nye job ligger i hovedstadsområdet, hvor de bor nu. Nu opfordrer vi virksomhederne til at tage i mod de kontakter, vi har skabt til kandidaterne og efterfølgende går i dialog med dem om deres nye medarbejdere kunne være i blandt,” siger Kåre Holdt Madsen.

Man er velkommen til at kontakte virksomhedskonsulent, Kåre Holdt Madsen, for yderligere oplysninger. Han har 21146506.

For yderligere oplysninger kontakt:

Kåre Holdt Madsen, virksomhedskonsulent, Virksomhedsservice, Frederikshavn Kommune, +45 2114 6506

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum