Næstved Bibliotek og Borgerservice

Højtlæsning i skumringstimen

Del

På den tredje mandag i november, når solen går på hæld, og efterårsmørket sænker sig, inviterer vi - traditionen tro - indenfor til Skumringstime på Næstved Bibliotek mandag den 15. november kl. 19.00-21.00.

Skumringstime som er del af Nordisk litteraturuge, er et højtlæsningsarrangement, hvor der læses op fra det samme stykke litteratur på biblioteker og kulturinstitutioner over hele Norden og Baltikum. Det er altid en tekst af en nordisk forfatter, som der læses op fra, og i år er valget faldet på Katrina af Sally Salminen fra Åland.

Til oplæsningen vil der som sædvanligt være levende lys, friskbrygget kaffe, lidt sødt - og som noget nyt skal vi lytte til et udvalgt musikstykke.

Om bogen
Sally Salminens debutroman Katrina fra 1939 fik succes, da den første gang blev udgivet og er siden da blevet en klassiker. I bogen følger vi den unge Katrina fra Österbotten, der bliver lokket ind i et ægteskab med en fattig sømand, som tegner et forskønnet drømmebillede af parrets fremtid sammen. Da Katrina følger med ham til drømmenes Åland, viser virkeligheden sig at være betydeligt mindre romantisk, og hun støder på det ålandske klassesamfund. Historien om hendes liv i skærgården er en fantastisk læseoplevelse, hvor vi følger den stolte Katrina, som stædigt fortsætter med at kæmpe imod trods den modgang der møder hende.

Skumringstime præsenteres i samarbejde med Foreningen Norden.

Billetter til Skumringstime mandag den 15. november kl. 19.00-21.00, som koster 20 kr. kan købes på www.naesbib.dk

Læs mere om bibliotekernes arrangementer på: www.naesbib.dk

Faktaboks: Før i tiden - inden der fandtes TV og computere - var højtlæsning og historiefortælling en elsket og udbredt tradition i den mørke tid. Med den Nordiske Biblioteksuge pustes der nyt liv i den gamle nordiske fortælletradition. Det bliver en uge fyldt med oplæsninger, udstillinger, debatter og andre former for kulturoplevelser på biblioteker, skoler og andre lokaliteter rundt om i Norden og Baltikum. Nordisk litteraturuge og Skumringstimen administreres af Foreningen Norden. Projektet finansieres af Nordisk Ministerråd. Se mere på: www.bibliotek.org

Kontakter

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

Billedtekst: Kom til højtlæsning i stearinlysenes skær på Næstved Bibliotek i anledning af den Nordiske litteraturuge. (Kilde: Nordisk litteraturuge)

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum