Biltema

Højsæson for skybrud – sådan kan du forberede dig på kraftigt nedbør

Del

Den danske sommer er højsæson for skybrud, der topper i august. De store mængder vand kan give mange husejere kvaler, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at komme vandskaderne i forkøbet.

Den danske sommer er højsæson for skybrud, der topper i august. Foto: PR.
Den danske sommer er højsæson for skybrud, der topper i august. Foto: PR.

Om sommeren er skybrud på sit højeste i Danmark og navnlig i august, hvor der fra 2011 til 2018 ifølge DMI gennemsnitligt har været 6,5 dage med skybrud. Temperaturerne stiger, og nedbøren bliver ifølge rapporten Fremtidige klimaforandringer i Danmark sandsynligvis kun kraftigere med tiden. Hos detailgiganten Biltema, der blandt andet har specialiseret sig i vedligeholdelsesartikler til hus og have, kan tendensen også mærkes.

– Her om sommeren oplever vi, at rigtig mange kunder viser rettidig omhu og gør, hvad de kan for at beskytte boligen, hvis et voldsomt skybrud skulle indtræffe. Og heldigvis er der faktisk en hel del, man som boligejer kan gøre på egen hånd for at dæmme op over for potentielle vandskader, fortæller Per Normann, der er hus- og haveekspert hos Biltema.

Han giver her sine bedste tips til, hvad boligejerne selv gøre for at forberede sig på årstidens skybrud.

Rens tagrenderne

Gå alle tagrenderne efter, inden skybruddet rammer, og sørg for at fjerne alle blade, mos og andet snavs, der kan stoppe vandet. En tagrenderenser kan lette arbejdet, og hvis du vil bruge mindre tid på tagrenderne fremover, kan du overveje at montere en løvbeskytter, der stopper løv og kviste.

Led vandet væk

Hvis der er lavtliggende områder, hvor vandet samler sig og hober sig op, findes der effektive afløbssystemer, der kan lede vandet til et mere hensigtsmæssigt sted på grunden. Har jorden svært ved at suge vand til sig, kan du montere en faskine, og står vandet højt tæt på huset, kan det være en god idé at nedgrave drænrør langs husmuren

Opbevar i kasser

Hvis du har kælder og ved, at skybruddet er på vej, kan du placere dine vigtigste ejendele på reoler og andre steder væk fra gulvet, eller du kan opbevare dine ting i opbevaringskasser af plast, hvor vandet ikke trænger ind. Er uheldet trods ihærdige forberedelser alligevel ude, er det en god idé at investere i en pumpe, så du hurtigt og effektivt kan komme af med vandet.

Nøgleord

Kontakter

Per Normann
Hus- og haveekspert, Biltema
(+45) 22 33 17 95
sales.aalborg@biltema.com

Billeder

Den danske sommer er højsæson for skybrud, der topper i august. Foto: PR.
Den danske sommer er højsæson for skybrud, der topper i august. Foto: PR.
Download
Sommerens skybrud kan give mange husejere kvaler, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at komme vandskaderne i forkøbet. Foto: PR.
Sommerens skybrud kan give mange husejere kvaler, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at komme vandskaderne i forkøbet. Foto: PR.
Download

Information om Biltema

Biltema
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg SV

(+45) 70 80 77 70http://biltema.dk

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger med 150 varehuse fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk

Følg pressemeddelelser fra Biltema

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Biltema

Biltema Foundation donerer 1 million svenske kroner til Red Barnet14.10.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Et af Biltema Foundations fokusområder er at tilbyde hjælp i krisesituationer i hele verden. Det er derfor vigtigt for os at støtte børnerettighedsorganisationen Red Barnets arbejde i Yemen – et land som efter år med konflikter nu står over for en humanitær, social og økonomisk krise. For børnene i Yemen indebærer krigen tilbagevendende flyangreb, skræk, sult og tørst. Situationen er nu yderligere forværret på grund af smittespredningen af corona virussen, og landet savner den infrastruktur, som kræves for at kunne tilbyde sygepleje, mad og rent drikkevand. Biltema Foundation har derfor doneret 1 million svenske kroner til Red Barnet for at støtte deres arbejde i Yemen med at sørge for, at så mange børn som muligt kan få adgang til lægehjælp, mad, psykosocial støtte og uddannelse. – Vi vil gøre alt, hvad vi kan for børns ret til at overleve, udvikles og vokse op i tryghed. Det er derfor utroligt vigtigt for os at støtte organisationer, som fokuserer på at hjælpe børn i udsatte situatio

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum