Udenrigsministeriet

Højniveau-segment til anti-korruptionskonference skal sætte skub i kampen mod korruption

Del

Som vært for den 18. International Anti-Corruption Conference (IACC) har udviklingsminister Ulla Tørnes samlet 46 ministre fra hele verden, ledere af internationale organisationer og topledere fra private virksomheder til et højniveau-møde i København. Formålet med verdens største anti-korruptionskonference er at styrke det internationale samarbejde på politisk niveau.

21.10.2018

Konferencen afholdes i København 22.-24. oktober i samarbejde med Transparency International og IACC Council og forventes at samle op mod 1200 deltagere. IACC er en tilbagevendende begivenhed, som afholdes i gennemsnit hvert andet år. Som en nyskabelse har det danske værtskab taget initiativ at afholde et højniveau-segment på konferencens første dag. 

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse:

”Korruption er en væsentlig barriere for at opnå verdensmålene. Korruption er et globalt problem, som kræver fælles international handling. Min ambition med højniveau-segmentet er at løfte kampen mod korruption op på et højt politisk niveau og sætte handling bag ordene.” 

Højniveau-deltagerne ved konferencen forventes at komme til København med udmeldinger om, hvilke konkrete initiativer de hver især på nationalt eller organisatorisk niveau agter at gennemføre i de kommende år. Formålet er ikke nødvendigvis at få mange nye løfter, men først og fremmest få sat konkret handling bag ordene og implementeret løfter, der tidligere er blevet afgivet, men ikke indfriet.


Ulla Tørnæs udtaler: ”Det er ofte de mest sårbare grupper, som bliver hårdest ramt af korruption. De har ikke brug for flere nye løfter. De har brug for at der bliver leveret på, hvad der allerede er blevet lovet.”


Højniveau-segmentet vil endvidere udsende en fælles erklæring, der afspejler enighed om de mest presserende udfordringer. Den vil også understrege nødvendigheden af at intensivere indsatsen mod korruption individuelt og i fællesskab.

Ulla Tørnæs udtaler: 

”Det er mit håb at dette danske initiativ med at samle ledere og beslutningstagere under samme tag som aktivister, eksperter, NGO’er og journalister bliver en model for det fremtidige internationale samarbejde om korruptionsbekæmpelse. Det er vigtigt for mig, at vi samler en bred koalition i kampen mod korruption, og at vi på fremtidige IACC-konferencer kan se tilbage på det vi har forpligtet os til her i København, og at vi også bliver holdt ansvarlig for opnåelsen af vores ambitioner.”

Repræsentanter fra følgende lande, organisationer og virksomheder vil deltage i højniveau-segmentet:

Afghanistan, Argentina, Australien, Burkina Faso, Colombia, Danmark, Ethiopien, Finland, Frankrig, Georgien, Ghana, Indonesien, Irland, Kenya, Kina, Mexico, Nigeria, Norge, Somalia, Storbritannien, Sydafrika, Syd Korea, Tunesien, Tyskland, Ukraine og USA.

ADB, AfDB, AIIB, EBRD, EITI, IMF, OECD, OGP, OSCE, SIDA, TI, UNDP, UNODC, UNOPS, Verdensbanken. 

BHP, Ecobank, Total, Trenes Argentinos Infraestructura og Dansk Industri.

Fakta om IACC

  • Åbning: Konferencen vil blive åbnet med taler fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Ulla Tørnæs og andre internationale ledere. 
  • Højniveau-segment: IACC indeholder i år et højniveau-segment, omkring 46 ministre, ledere af internationale organisationer og private virksomheder, samles for at diskutere strategier for det internationale samarbejde om korruptionsbekæmpelse og præsentere konkrete initiativer. 
  • Deltagere: Til IACC mødes aktører fra regeringsinstitutioner, forskere, medier og repræsentanter fra både civilsamfundet og det private erhvervsliv for at diskutere korruption og finde løsninger for bekæmpelsen af korruption.  
  • Events: Der vil der være over 70 events i form af workshops, debatter, filmvisninger og meget andet, som vil berøre forskellige temaer i forbindelse med anti-korruption. 
  • Fair Play koncert: Tirsdag d. 23. oktober vil der være Fair Play livekoncert på spillestedet i Vega i København kl. 19.00. Fair Play er en global bevægelse for musik mod korruption skabt af unge engagerede og nyskabende artister fra hele verden, som tager del i kampen mod korruption.
  • Films 4 Transparency: Filmfestivalen Films 4 Transparency fra 20.-25. oktober i Bella Center og Cinemateket viser film, der går bag om korruption, ulighed og uretfærdighed i hele verden.

IACC er en åben konference for alle interesserede. Tilmelding er dog nødvendig. Du kan finde information om tilmelding og presseakkreditering på dette link:

https://iaccseries.org/plan-your-trip/registration/


Du kan læse mere om konferencen og se det fulde program her:

https://iaccseries.org/


Du kan læse mere om Fair Play koncerten her:

https://www.anticorruptionmusic.org/blog/yasiin-bey-to-headline-fair-play-live-2018


Du kan læse mere om Films 4 Transparency her:

https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/filmserier/serie/films-4-transparency-anti-corruption-festival

For yderligere information kontakt 

Presserådgiver, Natasha Guman, 61979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.