Region Sjælland

Højest 20 km til et teststed er nu en realitet i Region Sjælland

Del

Region Sjællands testplan sikrer, at regionens borgere har maksimalt 20 km til enten kviktest eller PCR-test. Åbningstiderne er udvidet, så regionens borgere nu har adgang til test på flere dage, og flere har mulighed for at blive testet efter arbejdstid. Testplanen realiseres i samarbejde med privat leverandør.

Adgangen til COVID-19-test er blevet lettere for borgerne i Region Sjælland. Aftalen med Falck om kviktest og de udvidede åbningstider i regionens testcentre betyder, at der nu er spredt et finmasket net ud over hele regionen, som sikrer, at afstanden til test er blevet kortere for mange borgere. Fra i dag kan borgerne vælge at blive testet på 36 steder i regionen, hvor der tilbydes enten PCR-test (halspodning) eller kviktest (næsepodning).

- Vi er rigtig glade for, at vi har kunne indgå en foreløbig aftale med Falck med kort varsel. Det er vigtigt, at regionens borgere har nem og lige adgang til at blive testet, i takt med at samfundet begynder at åbne igen, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland.

Regionen har endvidere fastholdt muligheden for at kunne sætte yderligere ind i forbindelse med smitteopsporing. Aktuelt er der udover de 36 testcentre og teststeder etableret to midlertidige mobile teststeder i Greve Kommune. Dette initiativ er afledt af det aktuelt høje smittetryk i kommunen.

For at sikre test af rejsende er der fortsat et teststed på havnen i henholdsvis Gedser og Rødby, som er forbeholdt ind- og udrejsende.


FAKTA

Du kan læse mere om testplanen i Region Sjælland på regionens hjemmeside:

Testcentre og -steder (PCR-test)

Se adresser og åbningstider i testcentre og -steder for PCR-test i Region Sjælland:
https://www.regionsjaelland.dk/Sundhed/covid19/teststeder/Sider/teststeder.aspx

Du kan bestille tid til en PCR-test på www.coronaprover.dk. Region Sjælland har PCR-teststeder i alle regionens kommuner.

Testcentre og -steder (Kviktest)

Mandag den 15. februar er alle kviktestcentre åbnet med daglig åbningstid fra klokken 8.00-20.00 i Roskilde, Køge, Ringsted, Kalundborg, Nykøbing F. og Næstved. 

I denne uge er yderligere otte kvikteststeder åbnet i Asnæs, Holbæk, Korsør, Skælskør (åbner onsdag 17/2), Præstø, Stubbekøbing, Gedser og Nakskov. Disse steder har åbent på forskellige ugedage.

Der vil være mulighed for fremmøde uden tidsbestilling.

Se adresser og åbningstider for kviktest på Falcks hjemmeside: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/#testcentre

Region Sjællands plan for test for COVID-19 finder du her: www.regionsjaelland.dk/test - se Testindsatsen for COVID-19 i Region Sjælland

Kontakter

Enhedschef Anne Øster Hjortshøj, 23 29 77 37

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Klar besked til transportministeren: Sjælland vil have motorvej til Kalundborg og Næstved og styrke den kollektive trafik26.2.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Som optakt til Folketingets kommende forhandling om infrastruktur og grøn mobilitet mødes sjællandske politikere, Novo Nordisk Kalundborg, Ardagh Glass Holmegaard og repræsentanter fra fagbevægelsen fredag med transportministeren med entydigt budskab: Sjælland står sammen om at få mere motorvej og kollektiv trafik og styrke grøn omstilling i transporten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum