DI Byggeri

Høje timepriser på sagsbehandling af byggetilladelser i Sydjylland

Del

I Esbjerg koster det 810 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse, mens det i Vejen koster 602 kroner i timen. Generelt set ligger timeprisen i de sydjyske kommuner i den høje ende, mener DI Byggeri Sydjylland. Det gælder dog ikke i Billund, Fredericia og Sønderborg, hvor kommunen laver byggetilladelsen gratis.

Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal i Esbjerg, koster det 810 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Kolding, Tønder og Haderslev løber timeprisen op i henholdsvis 785, 776 og 770 kroner.

Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

- Generelt set synes jeg, at den timepris, vores sydjyske kommuner tager for at sagsbehandle byggesager, ligger i den høje ende. Hvis man samtidig ser på ventetiden, er det skuffende, at fx Esbjerg har en gennemsnitlig ventetid på næsten to måneder og cirka en måned i Kolding og Tønder. Det er ærgerligt at betale så meget i timen og samtidig skulle vente så længe på at få grønt lys til at bygge. Når man tager 700-800 kroner i timen, så må man forvente en effektiv sagsbehandling og forholdsvis korte ventetider. Det ses i fx Haderslev, hvor den gennemsnitlige ventetid er på cirka to uger, siger formand for DI Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen

I Billund, Fredericia og Sønderborger byggetilladelsen gratis.

- Sagsbehandlingen af byggesager behøver ikke være gratis, og en lang ventetid kan aldrig opveje, at sagsbehandlingen er gratis. Tværtimod vil vi gerne betale for en effektiv sagsbehandling og en kort ventetid. Men det giver da stof til eftertanke, at de i Billund helt uden beregning ekspederer byggetilladelser på i gennemsnit 16 dage, siger Michael Mathiesen og uddyber:

- I vores del af landet skal vi kæmpe lidt mere for at få familier og arbejdspladser til lokalområdet, så jeg ser det som et meget positivt tiltag, at Billund, Fredericia og Sønderborg gør det gratis at få ordnet papirarbejdet for dem, der ønsker at bygge, bo og investere i vores lokalområde. Men jeg håber, at særligt Fredericia arbejder på at få ventetiden ned.  

Vejen, Varde og Fanø har med en pris på henholdsvis 602, 644 og 667 kroner i timen de laveste timepriser i Syddanmark.

- Selv en timepris på 600 kroner er en forholdsvis høj timepris. Vi kan ikke bare gå ind i en anden butik og få sagsbehandlet byggetilladelsen, og derfor forpligter det også kommunerne til at yde en effektiv service til en fair pris. Derudover må kommunerne ikke tjene penge på sagsbehandlingen, men højst sende en regning på deres faktiske udgifter. Men vi betaler gerne for en effektiv service, der kan sikre os, at vi hurtigt kan komme i gang med arbejdet, som fx i Vejen, hvor det i gennemsnit kun tager 12 dage, siger formand for DI Sydøstjylland Michael Mathiesen.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen, telefon 22 49 65 60
Regional konsulent Peter H. Wagner, telefon 25 66 63 09
Presserådgiver Lars Bøgeskov, telefon 22 36 31 38

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri