ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Høje-Taastrup kåret som Årets Transportkommune i Region Hovedstaden for tredje år i træk

Del

Vinderen af titlen som Årets Transportkommune i Region Hovedstaden er igen Høje-Taastrup Kommune.

Endnu engang er det Høje-Taastrup, der løber med titlen som den mest transportvenlige kommune ud af de i alt 29 kommuner, der tilsammen udgør Region Hovedstaden. Høje-Taastrup bliver især rost for kommunens regler, regulering og politik.

Det er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, der står bag undersøgelsen, som hvert år hylder Danmarks mest transportvenlige kommuner. ITD’s administrerende direktør Carina Christensen glæder sig over, at Høje-Taastrup bliver ved med at prioritere indsatsen i forhold til transportbranchens vilkår.

”Vi kan se, at vejgodstransporten generelt bliver prioriteret højt i kommunens erhvervsindsats og lokalplanerne. Eksempelvis er der erhvervsområder nær hovedfærdselsårer, som er forbeholdt transport- og distributionserhvervet, ligesom det er tilladt for virksomhederne at etablere private overnatningstilbud til lastbilchaufførerne i erhvervs- og industriområder”, siger Carina Christensen.

Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrups Erhvervsforum glæder sig også over, at det har været muligt at fastholde den flotte placering.

”Hvad angår infrastruktur, har kommunen geografisk set en ideel beliggenhed tæt på hovedstaden og med motorveje og jernbane. Det har fået mange virksomheder inden for distribution og logistik til at etablere sig her. Blandt andet har vi det velfungerende Høje Taastrup TransportCenter, som stadig udvikles og tiltrækker nye aktører”, fortæller Kim Rasmussen.

”På det politiske plan har kommunen grebet muligheden og gjort infrastruktur og logistik til væsentlige elementer i sin erhvervs- og vækststrategi. Den gode beliggenhed tiltrækker ikke blot transporterhvervet, men også en række andre virksomheder, der ser en fordel i den velfungerende infrastruktur, der gør det nemmere at nå ud til kunderne og for medarbejderne at nå frem til arbejdspladsen”, bemærker Kim Rasmussen.

Stærke transportkommuner er vigtige for hele erhvervslivet i Region Hovedstaden
Indsatsen i Høje-Taastrup Kommune er med til at styrke erhvervslivet i hele regionen, vurderer ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

”En velfungerende transportbranche er generelt en forudsætning for vækst, velfærd og velstand. Ikke mindst Brexit har illustreret hvor sand den påstand er. Det er en styrke for al udvikling, produktion, handel og drift, at materialer, råvarer, produkter og fødevarer transporteres effektivt. Derfor er det positivt, at Høje-Taastrup Kommune bliver ved med at højne branchens vilkår – ikke mindst i denne tid, hvor manglen på arbejdskraft også kan give udfordringer for transportvirksomhederne,” siger Carina Christensen.  

ITD’s kåring af Årets Transportkommune bygger på en undersøgelse fra analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group, der trækker på statistiske data fra både offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til kommunerne.

 

Årets Transportkommune – Landsdækkende undersøgelse - top ti

Vejle Kommune

1

Horsens Kommune

2

Silkeborg Kommune

3

Vejen Kommune

4

Køge Kommune

5

Solrød Kommune

6

Favrskov Kommune

7

Aabenraa Kommune

8

Ikast-Brande Kommune

9

Høje-Taastrup Kommune

10

 

Årets Transportkommune i Region Hovedstaden - top tre

Høje-Taastrup Kommune

1

Københavns Kommune

2

Albertslund Kommune

3

 

Årets Transportkommune: Landsvinder og regionsvindere

Region

Vinderkommune

Region Syddanmark

Vejle Kommune (landsvinder)

Region Midtjylland 

Horsens Kommune

Region Sjælland

Køge Kommune

Region Hovedstaden

Høje-Taastrup Kommune

Region Nordjylland

Frederikshavn Kommune

 

Om undersøgelsen bag kåringen af Årets Transportkommune
Rangeringen af kommunerne på vejgodstransportområdet er foretaget af analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group for ITD. Undersøgelsen er baseret på data indsamlet fra juli til september 2021 og består af en kombination af registerdata fra Danmarks Statistik og Vejdirektoratet samt en spørgeskemaundersøgelse blandt de tekniske forvaltninger i kommunerne. Der er indsamlet statistisk data fra 94 af landets kommuner (fire ø-kommuner er undtaget), og 62 kommuner har besvaret spørgeskemaundersøgelsen helt eller delvist.

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer, regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

Den samlede rapport og tabel kan findes på www.aaretstransportkommune.dk

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum