Esbjerg Kommune

Høj trivsel blandt medarbejdere i Esbjerg Kommune

Del

Medarbejdere i Esbjerg Kommune er glade for deres arbejde og oplever en høj grad af tillid, retfærdighed og samarbejde. Det viser den seneste trivselsmåling og ledelsesevaluering, som kommunen netop har gennemført. Samtidig er der områder med plads til forbedring. Det drejer sig især om udfordringer med vold og trusler mod medarbejderne fra borgere.

En netop gennemført trivselsmåling og ledelsesevaluering i Esbjerg Kommune viser en høj grad af trivsel blandt medarbejderne og et arbejdsmiljø præget af tillid og åbenhed.

Tillid og trivsel

På en skala fra en - fem ligger medarbejdernes tilfredshed med det psykiske arbejdsmiljø samlet set tæt på fire. Ser man på tilfredsheden med tillid, retfærdighed og samarbejde ligger den også på knapt fire ud af fem og er steget lidt siden sidste trivselsmåling i 2017.

I evalueringen af ledelsen giver hele 93 procent af medarbejderne udtryk for, at de er tilfredse eller meget tilfredse med, at deres leder har tillid til, at medarbejderne løser opgaverne. 87 procent mener i høj grad, at deres leder lytter til medarbejdernes idéer og holdninger. Og 83 procent er tilfredse eller meget tilfredse med, at deres leder giver konstruktiv feedback til medarbejderne, som bidrager til læring.

Det fremgår af de resultater af de to undersøgelser, som kommunens økonomiudvalg nu har gennemgået og drøftet.

- Jeg synes, det er nogle rigtigt flotte resultater, og glæder mig over, at så mange medarbejdere fortsat trives, oplever tillid og generelt er glade for deres arbejde ikke mindst i en tid, hvor de fleste står over for ekstra mange udfordringer og forandringer i hverdagen på arbejdet som følge af situationen med corona. Vi vil nu arbejde videre med de svar, vi har fået, så vi kan sikre en fortsat høj trivsel blandt medarbejderne og lederne i Esbjerg Kommune og sætte ind der, hvor der er udfordringer, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Vold og trusler

For udfordringer er der selvfølgelig også. Det vil der altid være på en stor arbejdsplads med mange mennesker. Særligt ét område skiller sig ud, nemlig oplevelsen af vold og trusler i forbindelse med arbejdet. Ca. 15 procent af de medarbejdere, der har svaret på trivselsmålingen, oplyser, at de har været udsat for vold eller trusler fra borgere.

- Alle skal kunne gå trygt på arbejde uden at frygte vold eller trusler. Når så mange alligevel oplever vold eller trusler i forbindelse med deres arbejde, er det et problem, som vi tager meget alvorligt. Derfor bliver det også klart noget af det, vi i ledelsen, arbejdsmiljøgrupperne og sammen med medarbejderne vil kigge nærmere på og arbejde videre med, så vi kan finde løsninger og få dem indarbejdet i vores handleplaner og i hverdagen ude på arbejdspladsen, supplerer kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Rikke Vestergaard.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00

Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, tlf. 40 20 37 48

Birgitte Stenderup, personale- og udviklingschef i Esbjerg Kommune,
tlf. 24 41 40 22

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum