Ingeniørforeningen, IDA

Høj kvalitet på universiteterne er altafgørende for vækst og velstand

Del

Gode uddannelser, der leverer højt kvalificeret arbejdskraft med de efterspurgte kompetencer skal fremtidssikre universiteterne

Anbefalingerne fra Søren Pinds Udvalg om bedre universitetsuddannelser (UUU) peger i den rigtige retning, og slår endnu en gang fast, at det er en rigtig god forretning for Danmark at uddanne akademikere.

Sådan lyder meldingen fra formanden for IDAs Uddannelses- og Forskningsudvalg Sara Grex, efter at udvalgets analyser og anbefalinger er blevet præsenteret for ministeren.

”Det er ekstremt vigtigt, at Danmark har gode uddannelser, der leverer højt kvalificeret arbejdskraft med de kompetencer som efterspørges af arbejdsgiverne. Derfor er det glædeligt, at det igen bliver slået fast, at der er store løn- og velstandsgevinster forbundet med akademiske uddannelser – også sammenlignet med andre videregående uddannelser,” siger hun.

Sara Grex finder det også positivt, at udvalget adresserer behovet for, at antallet af studiepladser tilpasser sig den efterspørgsel, der er nu og vil komme på sigt. Ikke mindst set i lyset af, at en prognose fra Engineer the future viser, at vi allerede i 2025 vil mangle 10.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater.

”Denne efterspørgsel kan sagtens stige, da globaliseringen og den teknologiske udvikling går rasende stærkt, og hvis vi skal undgå flaskehalse på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at der prioriteres,” siger hun.

Udvalget anbefaler en fastholdelse af den eksisterende model for akademiske uddannelser i Danmark, og det er i følge Sara Grex, det eneste rigtige.

”Vi står over for en fremtid præget af et omskifteligt arbejdsmarked, hvor der vil være behov for, at mange medarbejdere skifter spor flere gange i løbet af deres karriere. Med en universitetsuddannelse får man netop værktøjerne til hurtigt at kunne tilegne sig ny viden, ligesom kritisk sans er en nøglekompetence, der opnås gennem uddannelserne. Derfor er det også en anelse mærkværdigt, at samme udvalg foreslår en ny type uddannelse, en bare 1-årig ”overbygningsuddannelse”. Der er meget svært at se, hvilket behov den skal løse, og hvem der efterspørge denne type uddannelse” siger hun

Endelig har udvalget også fokus på brug af teknologi i undervisningen, hvilket glæder Sara Grex

”Der er store læringsmæssige potentialer i øget brug af teknologi, og det er derfor godt, at der er fokus på at få belyst og udbredt dette mere, så flere studerende kan få gavn af de positive læringsmæssige effekter, der er ved læringsteknologi,” siger hun.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

IDAs formand stiller op som formand for a-kasse i stormvejr21.12.2018 12:41:49Pressemeddelelse

IDAs formand Thomas Damkjær Petersen har ekstraordinært valgt at stille sig til rådighed som formandskandidat for Akademikernes A-kasse (AKA), som for tiden er i mediernes søgelys. Valget af ny formand sker d. 4. januar 2019 på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. ”Jeg stiller mig til rådighed for at stå i spidsen for at få A-kassen igennem en ledelses- og omdømmekrise. Jeg mener, vi har været vidner til en uacceptabel ledelsesadfærd og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge. Nu er der brug for med friske øjne at kigge fremad og få etableret en ny ledelse, der kan genskabe respekten for a-kassen, ligesom vi jo fortsat afventer tilsynsmyndighedernes undersøgelse af sagen. Jeg vil gerne understrege, at kerneforretningen i a-kassen faktisk er sund, og medlemmerne er tilfredse. Sådan skal det blive ved med at være,” siger Thomas Damkjær Petersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum