Christiansborg Slot

H.M. Dronningen deltager i åbning af ny udstilling på Christiansborg Slot

Del

D. 5. oktober 2022 åbner særudstillingen, 'På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier' i De Kongelige Repræsentationslokaler med H.M. Dronningens deltagelse. Udstillingen sætter fokus på de arrangementer, som Dronningen er vært ved på Christiansborg ved blandt andet at udstille kjoler og uniformer, der tidligere har været båret af den kongelige familie og deres gæster på slottet.

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

De kongelige repræsentationslokaler danner ramme om en lang række arrangementer, hvor Kongehuset er vært. I den nye udstilling, På de bonede gulve, fortælles historien om alt lige fra audiens til nytårskure, statsbesøg, kunstnerbal og folketingsbal. Udstillingen er den største på Christiansborg nogensinde. Her vil gæster kunne opleve en kavalkade af mere end 50 fornemme uniformer og spektakulære kjoler. Kjoler, der på den ene eller den anden måde har modtaget stor opmærksomhed eller skabt debat.

En af kjolerne, der bliver udstillet er Helle Thornings kjole, som skabte stor debat efter hun bar den ved Dronningens 50-års regeringsjubilæum. Den vil blive udstillet side om side med andre kjoler, der har skilt sig ud ligesom Ghita Nørbys Nicholas Nybro-kjole gjorde det til kunstnerballet i 2016, men også sammen med nationaldragter, officielle uniformer og to kjolesæt fra det første homoseksuelle par, der var til bal på slottet.   

Med denne udstilling vil vi invitere publikum med ind på den officielle scene, som slottet er, når det danner ramme om de store kongelige fester og ceremonier – en strålende og fortryllet scenografi, som gæsterne i deres festlige dragter selv indgår som en vigtig del af. Siger Mirja Thaulow, der er udstillingsansvarlig på Christiansborg Slot.

Christiansborg Slot danner ofte rammen om Dronningens officielle rolle og arrangementer. Her modtages danskere i audiens og Regeringen i Statsråd. Her fejres nytårskure, gallamiddage i forbindelse med statsbesøg, folketingsbal, kunstnerbal, runde fødselsdage og jubilæer. Som gæst i særudstillingen får man en smagsprøve på, hvordan de kongelige fester og ceremonier finder sted, og hvordan det er at være indbudt som gæst på slottet og træde ind på den scene, som rigtig mange kun kender fra tv.  

Presse:

Ved åbningen vil der være adgang for pressen. For tilmelding: Skriv til nicolai.scharff.sorensen@natmus.dk senest. 1. oktober. Tilmelding er først endelig, når den er bekræftet fra Christiansborg Slotsforvaltning.

Praktiske informationer

Hvornår: 5. oktober kl. 14.00-16.00. Udstillingen er åben for offentligheden fra 6. oktober til 18. december 2022.
Hvor: De Kongelige Repræsentationslokaler, Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 5, 1218, København K.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
Download
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
Download
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
Download

Links

Information om Christiansborg Slot

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

33 92 64 92https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

Om Dronningens Christiansborg 

Christiansborg Slot ligger på Slotsholmen i hjertet af København tæt på Strøget, Tivoli og Nationalmuseet. Det er et af de få fungerende slotte i verden, som er åbne for publikum. H.M. Dronningen benytter slottet til officielle arrangementer som statsbesøg, gallamiddage og audiens. Slottet rummer fem besøgssteder i et: De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Bjørn Nørgaards gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og Ruinerne under slottet.

Følg pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

H.M. Dronningen har i dag overværet åbningen af den nye særudstilling, På de bonede gulve5.10.2022 19:34:43 CEST | Pressemeddelelse

H.M. Dronningen har i dag deltaget i åbningen af den nye særudstilling, ’På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier’ på Christiansborg Slot. Den nye særudstilling, der kan opleves fra 6. oktober til 18. december viser mere end 50 spektakulære gallakjoler, festkjoler, uniformer og inviterer til selv at opleve, hvordan det er at være til fest hos Dronningen.

Påskeferie med monstre og hvide heste på Christiansborg5.4.2022 13:22:11 CEST | Pressemeddelelse

På Christiansborg Slot byder påsken på oplevelser for både børn og voksne. Oplev Shane Brox' hær af farverige og følsomme monstre oplyse resterne af Absalons Borg og Københavns slot i Ruinernes familieudstilling, Monster - stygge skabninger med store følelser. Grib chancen for at besøge Dronningens hvide heste i De Kongelige Stalde og gå med på en af de spændende omvisninger i De Kongelige Repræsentationslokaler hver dag.

I dag åbnede Shane Brox’ nye familieudstilling i Ruinerne under Christiansborg9.2.2022 17:22:18 CET | Pressemeddelelse

Der ventede en hær af flyvende, krybende, skræmmende, sjove og følsomme monstre til de gæster, der besøgte Ruinerne i dag, hvor den nye familieudstilling, Monster – stygge skabninger med store følelser åbnede. Multikunstneren, Shane Brox står bag udstillingen, der skal gøre det lettere for børn og voksne at tale sammen om deres følelser. Udstillingen kan opleves frem til 19. juni 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum