HK/Danmark

HK/Privats næstformand valgt som kandidat til EU-parlamentet

Del

47-årige Marianne Vind blev tirsdag aften valgt som kandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet i Region Sjælland.

HK/Privats næstformand, Marianne Vind, er nu ét skridt nærmere en af Danmarks 13 pladser i Europa-Parlamentet.

Tirsdag den 8. maj blev hun således valgt som Socialdemokratiets kandidat i Region Sjælland. 155 ud af 204 medlemmer ved repræsentantskabsmødet i Ringsted stemte på den 47-årige fagforeningskvinde. Hendes to modkandidater, Christian von Benzon og Sadik Topcu, fik henholdsvis 35 og 13 stemmer.

- Jeg er utrolig stolt over den store opbakning og glæder mig nu til at tage fat på valgkampen for at sikre det socialdemokratiske mandat i Europa-Parlamentet. For jeg synes jo, der er brug for en parlamentariker med min baggrund og med de kompetencer i forhold til arbejdsmarkedet, som jeg kan bringe ind, siger Marianne Vind med henvisning til hendes mange år som aktiv i fagbevægelsen.

Samme kamp for flere mennesker

Marianne Vind har siden 2011 været næstformand i HK/Privat. Og inden da tillidsrepræsentant for laboranterne hos Novozymes i Kalundborg og formand for Dansk Laborant-Forening fra 2006-2011.

- Det er i bund og grund det samme, som har drevet og fortsat driver mig: at sikre ordentlige, sunde og sikre arbejdsforhold for dem, jeg har repræsenteret. Det har blot været for flere og flere mennesker. Og i og med, at især hele arbejdsmiljøområdet i vid udstrækning er styret af direktiver fra EU, føles det som et naturligt skridt for mig at tage, siger Marianne Vind.  

Hvis hun bliver valgt, vil hun især arbejde for at bekæmpe social dumping, forhindre skattely, sikre arbejdsmiljøet og begrænse forurening.

Danskerne skal stemme til Europa-Parlamentsvalget i juni 2019. Danmark har 13 medlemmer ud af i alt 751 medlemmer i det europæiske parlament.

Marianne Vind har allerede meddelt, at hun ikke genopstiller som næstformand for HK/Privat ved den ordinære kongres i september 2019 – uanset om hun bliver valgt til EU-Parlamentet eller ej.

For mere info:

Kontakt Marianne Vind på telefon 2445 5446

Nøgleord

Billeder

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum