H.K.H. Prinsesse Marie overrækker madspildspris

Det er over ti år siden, at kampen mod madspild for alvor blev skudt i gang i Danmark. Gennem årene har flere og flere sluttet sig til kampen, og meget er sket, men der er fortsat brug for mere handling og færre ord, hvis vi for alvor skal reducere mængden af madspild. Samlet smider vi i Danmark hvert år over 700.000 ton mad ud, hvor husholdningerne står for ca. 36 procent svarende til 260.000 ton pr. år, så der er plads til forbedringer.
I paneldebatten gøres der status på kampen mod madspild, og hvordan vi kommer videre og får sat nye initiativer i gang samt lettet eventuelle byrder i arbejdet for at reducere madspildet. Paneldebatten modereres af adm. direktør hos De Samvirkende Købmænd, John Wagner. De øvrige deltagere i panelet er:
- Anders René Jensen, Indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000
- Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad
- Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer
Som afslutning på paneldebatten overrækkes ”Stræberen” til dette års prismodtager. ”Stræberen” er en pris, der hylder en person, der på bemærkelsesværdig vis har udmærket sig i kampen mod madspild og dermed er med til at gøre en forskel og præge udviklingen i en positiv retning.
Da prisen blev uddelt første gang i 2018, gik prisen til stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul. Året efter i 2019 gik prisen til områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, for i 2020 at gå videre til H.K.H. Prinsesse Marie for hendes engagement og kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste.
I år vil H.K.H. Prinsesse Marie sammen med de øvrige modtagere af prisen traditionen tro videregive ”Stræberen” til dette års modtager.
Prismodtageren beholder ”Stræberen” i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. ”Stræberen”, der er en skulptur på 26 kg., er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.
Madens Folkemøde foregår på Engestofte Gods, Søvej 10 i Maribo. Under Madens Folkemøde vil paneldebatten om madspild og den efterfølgende overrækkelse af prisen ”Stræberen” foregå lørdag den 25. september på debatscenen i Laden mellem kl. 12:00 og 12:45.
********
Foto fra sidste års begivenhed er vedhæftet. Fra venstre:
Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer. Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad. Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. Mogens Jensen, tidligere Minister for fødevarer. H.K.H. Prinsesse Marie. John Wagner, adm. Direktør I DSK.
Nøgleord
Kontakter
John WagnerAdm. direktør
Tlf:+45 2023 2616jw@dsk.dkNiels Tønning RasmussenKommunikationsmedarbejder
Tlf:+45 2214 8040ntr@dsk.dkBilleder
Information om DSK - De Samvirkende Købmænd
Vi passer godt på de danske købmænd.
Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.
Medlemskredsen omfatter ca. 1.500 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og REMA Distribution.
I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.
Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd
Aftale om Dankort er et vigtigt skridt for billige betalinger i Danmark26.6.2025 14:20:09 CEST | Pressemeddelelse
De Samvirkende Købmænd (DSK) glæder sig over den politiske aftale om Dankortets fremtid, som netop er blevet indgået mellem regeringen og en bred kreds af Folketingets partier.
Milliardhandel over grænsen dræner dansk økonomi20.6.2025 12:40:52 CEST | Pressemeddelelse
Danskernes grænsehandel med dagligvarer når nye højder. Ifølge De Samvirkende Købmænds (DSK) seneste analyser beløb grænsehandlen med dagligvarer sig i 2024 til mere end 9 mia. kroner. Det svarer til et omfattende økonomisk tab for Danmark – både i mistede skatteindtægter og tabte arbejdspladser.
Grænsehandlen buldrer frem: Danskernes indkøb i udlandet vokser markant11.6.2025 07:23:31 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Norstat viser, at næsten to ud af tre danskere (64 pct.) har købt dagligvarer i Tyskland det seneste år, mens mere end hver tredje (36 pct.) har lagt vejen forbi Sverige for at fylde bagagerummet. Det er en markant stigning i forhold til 2024 – og det lægger pres på både danske butikker og statens skatteindtægter.
Bureaukrati koster dagligvarebutikker over 1,3 milliarder kroner årligt2.6.2025 09:53:45 CEST | Pressemeddelelse
En ny analyse viser, at dagligvarehandlen i Danmark hvert år bruger mere end 1,3 milliarder kroner på bureaukrati. Nogle af de penge kunne være brugt på udvikling, bedre kundeoplevelser og lavere priser.
Formandsskifte hos De Samvirkende Købmænd23.4.2025 07:31:00 CEST | Pressemeddelelse
Max Skov Hansen fra REMA 1000 i Holbæk bliver ny formand for De Samvirkende Købmænd (DSK) og deres godt 1.500 medlemmer. Han afløser Torben Christensen fra MENY, som har siddet på posten de seneste fire år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum