Haderslev Kommune

H.K.H. Prins Joachim er årets lysfesttaler

Del

Tradition og fornyelse går hånd i hånd ved dette års lysfest i Haderslev. I år er det for første gang et medlem af Kongehuset, der er årets hovedtaler.

H.K.H. Prins Joachim er årets hovedtaler, når Danmarks Befrielse markeres ved årets lysfest den 4. maj i Haderslev. Det er 66. gang, der holdes lysfest i Haderslev, men det er første gang, at et medlem af Kongehuset holder hovedtalen.

"Befrielsen og fredsbudskabet betyder noget særligt her i Sønderjylland. Derfor er det mig en stor glæde, at H.K.H. Prins Joachim, der jo har en særlig tilknytning til landsdelen, har sagt ja til at være hovedtaler", siger borgmester H.P. Geil.

Listen af hovedtalere fra tidligere år tæller blandt andet ministre, biskopper, forsvarschefer og ambassadører. Udover H.K.H. Prins Joachim vil der også være tale ved garnisonskommandant Peer S. Rouff og borgmester H.P. Geil.

8.000 deltog i lysfesten

Selve Haderslev Lysfest er forbundet med mange traditioner. Det gælder blandt andet fakkeloptog, Tappenstreg og ceremonien på kasernen, hvor der tændes lys i alle vinduerne.

Sidste år havde Haderslev Kaserne og Haderslev Kommune en ambition om at forny lysfesten for at markere, at det var 70 år siden, befrielsen fandt sted. Det skete blandt andet med et spektakulært 3d lysshow på kasernes facade. Det spektakulære lysshow bliver gentaget i år, omend det bliver med et andet indhold og historie.

"Mere end 8.000 deltog i lysfesten sidste år. Det er på fornem vis lykkedes at forny lysfesten, uden at det går udover traditionerne, og dermed lever historien også videre blandt de yngre generationer. Vi håber at se mindst lige så mange i år", siger H.P. Geil.

Som noget nyt i år deltager både soldater fra Garnisonen, fra Flyvestation Skrydstrup, fra Hjemmeværnet og fra Beredskabscenter Sydjylland.

Fred og frihed

Lysfesten i Haderslev strækker sig over flere dage.

Udover selve arrangementet den 4. maj er der også foredrag, debat, film og koncert, der på forskellig omhandler fred og frihedsbudskabet. Blandt andet vil man i Haderslev den 4. maj kunne opleve en paneldebat med oberst Lars R. Møller, kolonnechef ved Beredskabsstyrelsen Niels Bonde Jensen og forsvarsekspert og professor Peter Viggo Jakobsen.

Den 2. maj fortæller lokalhistoriker Ole Gellert Andersen beretningen om, hvordan Nazityskland gjorde krav på et større område i Skrydstrup Sogn. Det sker på Fighter Wing Skrydstrup.

Programmet er vedhæftet og kan også ses på www.haderslevlysfest.dkKontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Oversergent Louise Witus Schierup 40 74 07 10.

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum