KvinfoKvinfoKvinfo

H.K.H. Kronprinsessen taler til kvindernes internationale kampdag 8.marts

Del

Kronprinsessen vil sammen med blandt andre udenrigsminister Kristian Jensen, psykolog Anthony Keedi og Fallulah være til stede, når KVINFO fejrer 8. marts på spillestedet Vega

H.K.H. Kronprinsessen på besøg med KVINFO på kvindekrisecentret Tilila i Marokko.
H.K.H. Kronprinsessen på besøg med KVINFO på kvindekrisecentret Tilila i Marokko.

For første gang deltager Kronprinsessen i 8. martsfejringen i Danmark. Det sker, når Kronprinsessen er taler ved KVINFOs storstilede fest på kvindernes internationale kampdag på spillestedet VEGA i København. Årets tema er 'Women Deliver', som har fokus på det globale arbejde for ligestilling og udfordringerne med piger og kvinders manglende rettigheder og muligheder verden over.

”Det er helt naturligt, at det netop er Kronprinsessen, der taler ved et 8. martsarrangement i Danmark. Med hendes internationale arbejde både i FN-regi og på sine mange rejser til blandt andet kvindekrisecentre og flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, gør hun en konkret og vigtig forskel for verdens udsatte kvinder og piger" siger KVINFOs direktør Nina Groes. 

På scenen den 8. marts er også stand-up-komiker Sofie Hagen, og den feministiske performancekunstner Lilibeth Cuenca, der vil fremføre dele af sine værker live. Det hele pakkes ind i lækker musik. I år har Roskilde Festival fundet tre kunstnere, der på hver deres måde viser kvinderne i musikken lige nu: rocktrioen Nelson Can lægger ud efterfulgt af L.I.G.A, og Fallulah slutter aftenen af.

Efter Kronprinsessens tale vil også udenrigsminister, Kristian Jensen, LO’s formand, Lizette Risgaard, og debattøren, Khatarah Parwani, være på scenen for at tale om nationale og globale udfordringer med ligestilling. Den amerikansk-libanesiske psykolog Anthony Keedi vil tale om situationen i Mellemøsten.

Læs programmet her. Opdateres løbende

Køb billet her. 150 kr. + gebyr

Til maj vil Danmark sætte fokus på den globale ligestillingsdiskussion, når København er vært for konferencen ”Women Deliver”. KVINFO er med til at organisere konferencen, som Kronprinsessen er protektor for. Derfor er KVINFOs fest 8. marts startskuddet til den internationale begivenhed med 6.000 deltagere, der skal arbejde under overskriften: ”Invester i piger og kvinder – det betaler sig for alle.”

Presseinvitation:
Pressen er velkommen til at dække KVINFOs fest i Vega fra udvalgte pressemarkeringer. Der vil være obligatorisk pressebriefing kl. 18.15.

Medier, der ønsker at deltage skal akkreditere sig med navn på medie, navn(e) på journalist/fotograf samt kontaktinformation senest den. 7. marts kl. 12.00. Der er begrænset plads og akkrediteret presse får direkte besked den 7. marts kl. 16.00.

Akkreditering og øvrige spørgsmål til presseansvarlig Inger Marie Vennize. inger.marie.vennize@kvinfo.dk eller mobil: +45 2425 1598

Nøgleord

Billeder

H.K.H. Kronprinsessen på besøg med KVINFO på kvindekrisecentret Tilila i Marokko.
H.K.H. Kronprinsessen på besøg med KVINFO på kvindekrisecentret Tilila i Marokko.
Download

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/
KVINFO er Danmarks nationale videnscenter og forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum