Foreningen Divers

H.K.H. Kronprinsessen mødes med ambassadører fra Boss Ladies

Del

Kan vi skabe bedre rammer for kvinder i håndværksfag? Det mødes Kronprinsessen til en samtale om med 29 unge kvindelige håndværkere, som alle er ambassadører for Boss Ladies. Mødet finder sted på byggepladsen Nordvestpassagen i København Nordvest d. 22 juni kl. 15. Pressen er velkommen til at deltage.

Håndværksfagene er i dag nogle af Danmarks mest mandsdominerede brancher. På tværs af industrien og bygge, anlægs- og installationsbranchen arbejder kun mellem 4 – 5 procent kvindelige håndværkere og produktionsmedarbejdere. Er du i dag kvindelig elektriker, VVS’er, tømrer eller industritekniker, er du således ofte både den første - og den eneste - kvinde på din arbejdsplads. Kvinderne skal således bryde med gammeldags fordomme om, hvad kvinder kan og ikke kan. Derfor sætter Boss Ladies sammen med Kronprinsessen spot på kvinder i håndværksfag.

Kronprinsessen møder byggepladsens foregangskvinder

Kronprinsessen møder Boss Ladies ambassadørerne dér, hvor de har deres hverdag: nemlig på byggepladsen. Boss Ladies ambassadørerne er alle unge kvindelige elever, lærlinge og svende. De mødes til en samtale om de udfordringer det ofte medfører at være blandt de første kvinder i disse traditionelt mandsdominerede brancher samt, hvorfor kvinderne har valgt at trodse omverdenens forventninger og gå mod strømmen.

Kvinderne vil stille sig frem og fortælle Kronprinsessen om de udfordringer, de oplever. Når de får at vide, at kvinder ikke hører hjemme i skurvognen, at kvinder ikke er dygtige til teknik eller, at kvinder ikke kan være både mor og håndværker. Sammen vil Kronprinsessen og ambassadørerne drøfte mulighederne for et mere diverst og inkluderende arbejdsmarked. 

Dette sker efter invitation fra Boss Ladies, der er stiftet af Foreningen Divers. Boss Ladies er et nationalt forandringsprojekt, der arbejder for at udfordre stereotyper og skabe kulturforandringer på erhvervsuddannelsernes tekniske fag i industrien, i bygge, anlægs- og installationsbranchen og i de maritime fag. Bag Boss Ladies står 306 unge kvindelige elever, lærlinge og svende. Boss Ladies Ambassadørkorpset er et fællesskab for unge kvinder, der i dag er en minoritet - både i skolen og ofte er de første og eneste kvinder i deres virksomhed. Entreprenørvirksomheden Arkil er vært for besøget. Arkil Holding A/S er en af landets største entreprenørvirksomheder med en 80 år lang historie.

Pressen er velkommen

Pressen er meget velkommen til at deltage og der er mulighed for at dække henholdsvis Kronprinsessens ankomst, velkomst ved direktør Nina Groes og bestyrelsesformand Jesper Arkil samt taler fra tre kvindelige håndværkere, der giver deres personlige fortællinger og sætter ord på de fordomme, de møder på skolen og i arbejdslivet. Der er ligeledes mulighed for interview med ambassadørerne, Nina Groes og Jesper Arkil. Dette skal oplyses til nedenstående pressekontakt.

Tilmelding med navn, titel og medie sker til pressekontakt Yasemin Schilling Øzkir, Foreningen Divers, på e-mail yasemin@foreningendivers.dk senest 20. juni klokken 15.00. Akkrediteret presse får direkte besked inden d. 21. juni klokken 12.

Mødetid på dagen vil være klokken 14:15 ved indgangen til byggepladsen Nordvestpassagen, hvor nærmeste parkering er ved adressen Mjølnerparken 82. Presse-ID skal medbringes og forevises på dagen.

For mere information om Boss Ladies: www.boss-ladies.dk

Billeder

Information om Foreningen Divers

Foreningen Divers
Hyskenstræde 3, stuen, tv.
1207 København K

http://www.boss-ladies.dk

Følg pressemeddelelser fra Foreningen Divers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.