H.K.H. Kronprinsessen markerer opsætningen af ny døgntilgængelig hjertestarter nær Amalienborg Slotsplads

Hver dag bliver 14 mennesker ramt af hjertestop uden for et hospital. En hjertestarter kan betyde forskellen på liv og død. Fra i dag vil der være en døgntilgængelig hjertestarter ved indgangen til Amaliehaven fra Amalienborg Slotsplads. Hjertestarteren har H.K.H. Kronprinsessen modtaget af Hjerteforeningen i forlængelse af Hjerteforeningens Landsuddeling i 2019, hvorfra alle indsamlede penge er gået til uddeling og opsætning af flere end 400 nye hjertestartere landet over.
Kronprinsessen bad efter modtagelsen af hjertestarteren om, at den blev sat op et sted i København, hvor der normalt er mange mennesker, og hvor den kunne komme til gavn for flest muligt. Hjerteforeningen undersøgte derfor et muligt sted og fastlagde placeringen ved indgangen til Amaliehaven fra Amalienborg Slotsplads, hvor der normalt er mange mennesker, heriblandt turister fra ind- og udland.
I Hjerteforeningen er adm. direktør, Anne Kaltoft, glad for, at endnu en døgntilgængelig hjertestarter fra Landsuddelingen nu kommer danskerne til gode.
- Hvert sekund tæller ved et hjertestop, og derfor er det afgørende, at der er en hjertestarter tæt på og tilgængelig døgnet rundt. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Hjerteforeningens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, har bidraget til at sikre en døgntilgængelig hjertestarter i området omkring Amalienborg og Amaliehaven, og at hun så tydeligt bakker op om vores arbejde med at udbrede kendskabet til genoplivning, siger Anne Kaltoft.
Hjertestarteren ved indgangen til Amaliehaven fra Amalienborg Slotsplads er anbragt i et klimaskab og omfattet af en ServicePlus-aftale, en elektronisk døgnovervågning, som sikrer, at der tilkaldes en servicetekniker, hvis der opstår en fejl på hjertestarteren. Den formelle drift og vedligeholdelse af hjertestarteren ved Amaliehaven varetages af Hjerteforeningen.
FAKTA
OM LANDSUDDELINGEN
Søndag den 30. maj 2021 afholder Hjerteforeningen for tredje gang Landsuddeling. Alle kan starte en gruppe, og Hjerteforeningen giver hjertestartere til alle grupper, der tilsammen dækker mindst 15 indsamlingsruter den 30. maj 2021. Man kan deltage i en gruppe med naboer, familie, kolleger, sportsklubben osv.
Går man som gruppe 15 indsamlingsruter tilsammen, så får gruppen:
• En kvalitetshjertestarter
• Et udendørs klimaskab til hjertestarteren
• Montering af autoriseret elektriker
• Et gratis ”Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning”
• Et års ServicePlus-aftale (digital døgnovervågning og fuld service, så hjertestarteren altid er funktionsdygtig).
Læs mere og få din egen hjertestarter på gådigtilenhjertestarter.dk
OM HJERTESTARTERE*
Ca. 5.000 danskere får hjertestop udenfor hospitalet. Det svarer til 14 personer om dagen.
Hvis personen med hjertestop bliver stødt med en hjertestarter inden 3 til 5 minutter efter hjertestoppet, kan overlevelsen være op til 50-70 %.
I dag (2019) stødes 11 % af personer med hjertestop uden for hospital med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. Det er en ottedobling fra 1,4 % i 2001. I det offentlige rum bliver der stødt med en hjertestarter i 23 % af alle tilfælde med hjertestop, inden ambulancen når frem. I private hjem stødes 6,7 % med en hjertestarter, før ambulancen kommer frem.
I 2019 overlevede 16 procent af hjertestoppatienterne til og med 30 dage efter hjertestoppet.
(*) Kilde: Dansk Råd for Genoplivnings ”FAKTAARKET OM HJERTESTOP (senest opdateret i december 2020)”
Nøgleord
Billeder



Information om Hjerteforeningen
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med mere end 116.000 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.
Besøg os på hjerteforeningen.dk
Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Hjerteforeningens Forskningspris gives til stort studie af nyfødtes hjerter13.3.2025 13:05:39 CET | Pressemeddelelse
Ved Hjerteforeningens store arrangement ’Sammen om hjertet’ blev Hjerteforeningens Forskningspris uddelt. Prisen gik i år til Copenhagen Baby Heart, som er en stor befolkningsundersøgelse med fokus på det nyfødte barns hjerte.
Birthe Kjær uddelte Hjerteprisen til børnehjerteambulatorier12.3.2025 17:17:01 CET | Pressemeddelelse
Sangerinden Birthe Kjær, som er ambassadør for Hjerteforeningen, stod for uddelingen af Hjerteprisen til repræsentanter fra Danmarks tre største børnehjerteambulatorier, da eventet ’Sammen om hjertet’ i dag fandt sted.
Forskningsprojekt med hjertestartere når stort mål23.2.2025 07:35:00 CET | Pressemeddelelse
Forskningsprojektet NordStart, som blev lanceret for knap to år siden, når i disse dage sit første store mål. 280 nye hjertestartere – placeret efter en avanceret algoritme – er nu sat op i Region Nordjylland.
Kender du Årets Hjerteredder 2025?22.1.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Hjerteforeningen kårer i samarbejde med Østifterne hvert år Årets Hjerteredder. Nu er tiden inde til at indstille kandidater til årets pris.
Nytårsmarch: Start det nye år med en lokal gåtur27.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hjerteforeningens nytårsmarch er et nemt og enkelt startskud til dig, der gerne vil røre dig mere i det nye år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum