Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas

Del

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Festivalen SXSW i Austin er en af verdens mest betydningsfulde festivaler inden for musik, tech, film, gastronomi og kunst. Hvert år besøger mere end 280.000 mennesker SXSW, og i år får festivalen et markant dansk aftryk. På SXSW vil Kronprinsessen stå i spidsen for en dansk kulturindsats, som er led i et flerårigt dansk kulturfremstød i USA, som Udenrigsministeriet og Kulturministeriet står bag.

Den danske deltagelse på SXSW tæller bl.a. Bjarke Ingels, Margrethe Vestager, flere danske bands, dansk design, installationer og performances. Det hele sker i samarbejde med Roskilde Festival, Visit Denmark, SAS og Music Export Denmark, og sammen med kulturministeren vil Kronprinsessen besøge flere af de danske initiativer på SXSW, som i år er samlet i House of Scandinavia, såvel som indslag i det officielle festivalprogram. Den danske indsats er en del af et større nordisk fremstød, som fokuserer på nordiske værdier og kompetencer inden for innovation og kreative erhverv. På Kronprinsessens program til SXSW står både musik, kunst, design og gastronomi – det hele med dansk fortegn.

Houston, Texas er USA’s fjerdestørste by og bliver for danske erhvervsinteresser betegnet som en usleben diamant. Kronprinsessens besøg i Houston vil da også have fokus på det potentiale, der er for danske virksomheder. Houston er mest kendt for sin olie, men byen gennemgår i disse år en omstilling til fokus på grøn energi. Og netop inden for bæredygtig, grøn energi står Danmark stærkt. Kronprinsessen vil tale ved en konference om grøn energi og danske løsninger til verdens klimaudfordringer. Desuden vil Kronprinsessen besøge verdens største hospitalskompleks med mere end 100.000 medarbejdere. Her vil Kronprinsessen være med til at lancere et ambitiøst samarbejde inden for life science mellem Texas og Danmark.

I Houston åbner Kronprinsessen en dansk smykkeudstilling på Houston Center for Contemporary Craft. Udstillingen er en del af det flerårige danske kulturfremstød i USA og er blevet til i samarbejde med Statens Kunstfond. Endelig vil Kronprinsessen være æresgæst ved en gallamiddag arrangeret af generalkonsulatet i Houston og ambassaden i Washington, D.C.

Det fulde program offentliggøres senere.

HVOR: Austin og Houston, Texas

HVORNÅR: 10.-13. marts 2019

HVAD: Dansk fremstød for kultur og kreative erhverv på SXSW i Austin, besøg på verdens største hospitalskompleks, åbning af dansk smykkeudstilling samt besøg på grøn energikonference.

Det vil være muligt for pressen at dække begivenhederne. Deltagelse kræver tilmelding – for yderligere information og akkreditering kontakt rasmch@um.dk.

For yderligere information:

Den danske ambassade i USA: Head of Press & Culture Rasmus Strøyer, +1(202)714-0242, rasmch@um.dk

Kongehuset: Kommunikationsrådgiver Christian Meyer, 33402516, chrmey@kongehuset.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red