Udenrigsministeriet

H.K.H Kronprinsessen besøger Marokko d. 3. - 4. oktober

Del

H.K.H. Kronprinsessen rejser den 3.-4. oktober 2019 til Marokko for at deltage i Youth Innovation Summit.

Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP), FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og den marokkanske regering afholder d. 30. september – 4. oktober 2019 et innovations- og dialogseminar, Youth Innovation Summit (YIS), i Rabat, Marokko.

”Jeg er utroligt glad for, at Kronprinsessen rejser til Marokko for at fremme den positive unge-dagsorden. Her vil marokkanske talenter præsentere deres bud på innovationsprojekter og drøfte entreprenørskab med blandt andre danske entreprenører. Det er et rigtigt godt eksempel på aktiviteter under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP). Programmet danner grundlag for styrket dialog, forståelse og samarbejde mellem Danmark og Nordafrika,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

I løbet af de fem dage vil 100 udvalgte unge talenter fra Marokko deltage i et innovationsforløb, som afsluttes den 4. oktober med en åben festival med deltagelse af borgere, studerende, danske og marokkanske virksomheder, NGO’er samt marokkanske offentlige myndigheder.

Kronprinsessen vil åbne den afsluttende dialogfestival, hvor de unge talenter skal præsentere deres innovationsprojekter for offentligheden og vil deltage i forskellige arrangementer på festivalpladsen, herunder et motionsløb og en paneldiskussion med unge entreprenører. Herudover vil Kronprinsessen møde de unge marokkanske talenter for at drøfte de erfaringer de har gjort sig i forbindelse med deres deltagelse i Youth Innovation Summit.

Under besøget vil Kronprinsessen ligeledes have mulighed for at mødes med lokale partnere, danske virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Formålet med YIS er at placere de unge centralt i udviklingen af nye ideer og løsninger for at sikre en øget ungdomsbeskæftigelse, bæredygtig udvikling samt fremme af social deltagelse og etablering af nye platforme for politisk dialog på tværs af generationer i Marokko.

Yderligere oplysninger

Læs mere på Youth Innovation Summit’s hjemmeside

Kontaktinformation

Jette Samuel Jeppesen, Udenrigsministeriet: +45 61979080

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kampen mod ISIL: Ny dansk støtte til COVID-19-indsatser i Irak og det nordøstlige Syrien4.6.2020 18:11:54 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltog i dag i et virtuelt udenrigsministermøde i Koalitionen mod ISIL med USA’s udenrigsminister Pompeo og Italiens udenrigsminister Di Maio som værter. Iraks nyudnævnte premierminister Mustafa al-Kadhimi bidrog med et videoindlæg til mødet. På mødet annoncerede Kofod, at Danmark nu styrker sin stabiliseringsindsats i det nordøstlige Syrien og Irak og afsætter 31 millioner kroner til at understøtte COVID19-indsatser i de to lande og understregede vigtigheden af, at koalitionen fastholder indsatsen mod ISIL. Mødet sendte et stærkt signal om koalitionens sammenhold og vilje til at videreføre indsatsen mod ISIL i en fælles erklæring. Læs den her. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”ISIL har fundet en uventet og farlig allieret i COVID-19 og har benyttet pandemien som dække for nye angreb. Begge kan de underminere kampen mod terror og i sidste ende også vores hjemlige tryghed og sikkerhed. Derfor er det afgørende, at Danmark og resten af koalitionen fasthol