Sex & SamfundSex & SamfundSex & Samfund

H.K.H. Kronprinsessen åbner konference om piger og kvinder i humanitære kriser

Del

Den 29. oktober viser H.K.H Kronprinsessen igen sin stærke støtte til kvinders og pigers rettigheder. Det foregår ved en konference på Christiansborg arrangeret af Udenrigsudvalget, Folketingets Tværpolitiske Netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, Udenrigsministeriet, Sex & Samfund og UNFPA, FN’s Befolkningsfond.

Mange kvinder og piger lider under en livstruende mangel på adgang til de nødvendige sundhedsydelser, både i forbindelse med graviditet og fødsel, når krigen eller den humanitære katastrofe raser. Tallene for mødredødelighed taler for sig selv: 61% af de 300.000 kvinder, der dør hvert år i forbindelse med graviditet og fødsel, befinder sig i lande med humanitære kriser eller skrøbelige forhold.

Derfor inviterer Folketingets Udenrigsudvalg, Tværpolitiske Netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, Udenrigsministeriet, Sex & Samfund, samt UNFPA den 29. oktober til en konference, der skal sætte fokus på, hvordan indsatsen for at forbedre kvinder og pigers adgang til seksuel og reproduktiv sundhed i humanitære situationer kan styrkes.

Risikoen for seksuel og kønsbaseret vold, som voldtægt, partnervold og børneægteskaber stiger under humanitære kriser. Unges muligheder begrænses, og de har ofte dårlig adgang til seksualundervisning eller - information, så de kan beskytte sig selv. Men det er heldigvis også et område, som der er øget fokus på – ikke mindst fra dansk side.

H.K.H. Kronprinsessen åbner konferencen med en tale, og derudover vil der være indlæg fra bl.a. udviklingsminister Rasmus Prehn, MF’er og formand for Folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, Karen Ellemann samt paneldebat med generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, direktør i Læger Uden Grænser, Jesper Brix, international programdirektør i Dansk Flygtningehjælp, Peter Klansoe samt direktør i Maternity Foundation, Anna Frellsen.

Pressen er velkommen.

Kontakter

KONTAKT for udtalelser og pressespørgsmål

Thea Gregersen, presseansvarlig i Sex & Samfund, mobil 29 71 42 22
Bjarne B. Christensen, Generalsekretær i Sex & Samfund, mobil 27 29 03 09
Pernille Fenger, Chef for UNFPA’s (FN’s Befolkninsfonds) nordiske kontor, mobil 20 97 48 98

KONTAKT for praktisk information om konferencen

Jeppe Holm Nielsen, politisk medarbejder i Sex og Samfund, mobil 31 52 21 88

Information om Sex & Samfund

Sex & Samfund
Sex & Samfund
Lergravsvej 63, 2. sal
2300 København S

33 93 10 10https://sexogsamfund.dk/

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum