H.K.H. Kronprinsen fik indblik i Red Barnets arbejde mod digitale overgreb
Red Barnets protektor H.K.H. Kronprinsen fik mandag et større kendskab til en vigtig del af Red Barnets arbejde for at beskytte børn bedre på nettet. Kronprinsen var inviteret til en briefing om Red Barnets arbejde med at forebygge og bekæmpe digital mobning, deling af seksualiserede billeder, grooming og andre krænkelser og overgreb, som børn udsættes for online.
En digitaliseret hverdag giver nemlig ikke kun børn nye muligheder for at danne venskaber, have det sjovt og lære nyt og udvikles. Mulighederne for at dele alt med alle øger også risikoen for, at børn udsættes for krænkelser og overgreb online.
Ud over en rundvisning på SletDet Rådgivningen og anmeldelsestjenesten AnmeldDet modtog Kronprinsen oplæg fra Red Barnets eksperter. De fortalte blandt andet om digital dannelse og de henvendelser, organisationen får fra børn, unge, forældre og fagfolk, og om hvordan arbejdet med at få fjernet seksuelt overgrebsmateriale med børn fra nettet foregår.
Emnet er alvorligt og højaktuelt, og Kronprinsen viste stor interesse i Red Barnets indsatser på området.
Kronprinsens engagement sender vigtigt signal
Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, sætter stor pris på, at Kronprinsen deltog i briefingen.
– Det betyder meget for os, at Kronprinsen engagerer sig i vores arbejde og indsatsen for at beskytte børn og unge bedre på nettet. Det sender et vigtigt signal – ikke mindst til de børn og unge, som bliver udsat for krænkelser og overgreb online. Vi har en stor og vigtig opgave i at beskytte børn og unge bedre på nettet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Hun forklarer, at Red Barnets indsatser går på to ben.
– Det digitale fylder mere og mere i børn og unges liv, og det gør det selvfølgelig også i Red Barnets arbejde. Dels gør vi alt, hvad vi overhovedet kan for at forebygge krænkelser, og det gør vi blandt andet ved at sætte fokus på digital dannelse på landets skoler. Dels bekæmper vi blandt andet krænkelser gennem vores tjenester SletDet og AnmeldDet og står klar med hjælp og støtte, hvis det går galt. For ingen børn og unge skal gå alene med noget så alvorligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Pressefotos:
Det er muligt at downloade billeder fra Kronprinsens besøg i Red Barnet ved kreditering af Red Barnet: https://we.tl/t-0sNxCyrnXy
Fakta: Red Barnets arbejde for at beskytte børn online
SletDet Rådgivningen har eksisteret siden 2016 og er Danmarks eneste professionelle rådgivning, der er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale krænkelser. Rådgiverne på SletDet kan hjælpe med at få slettet billeder og videoer, anmelde krænkelserne til sociale medier og politiet samt yde støtte og psykologisk førstehjælp.
AnmeldDet blev oprettet i 2001 og giver borgere mulighed for anonymt at anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn og unge, som de har set online. Materialet bliver analyseret af Red Barnets medarbejdere og sendt til rette myndigheder, andre civile anmeldelsestjenester verden over eller Interpol for at sikre, at overgrebsmaterialet bliver fjernet og efterforsket.
Kontakter
Gitte Bank de ThurahPresseansvarlig
Tlf:2155 2045gbj@redbarnet.dkInformation om Red Barnet
Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.
Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.
Følg pressemeddelelser fra Red Barnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Red Barnet
Ny rapport: Næsten hvert andet barn mener, at det selv bærer ansvaret for ubehagelige oplevelser online25.5.2023 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
At færdes på sociale medier som barn eller ung er ikke uden risiko. I en ny undersøgelse svarer mere end halvdelen af børn og unge i 6. og 9. klasse, at de har oplevet noget ubehageligt online – og samtidig mener næsten hvert andet barn, at de selv bærer en del af ansvaret for at være blevet udsat for ubehageligheder på nettet. Det er dybt problematisk og kræver handling, hvis man spørger de fire organisationer bag rapporten.
Red Barnet: Ny lovgivning er vigtig milepæl i beskyttelsen af børn23.5.2023 14:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Folketinget har i dag vedtaget ny lovgivning, der sikrer børn langt bedre mod seksuelle krænkelser og overgreb. En kæmpe sejr og et klokkeklart signal om, at børn ikke har medansvar, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet. Med lovgivningen indføres der blandt andet en selvstændig grooming-paragraf og bedre beskyttelse mod sextortion og blufærdighedskrænkelser. Helt afgørende er det dog, at lovændringerne følges op af massiv efteruddannelse i retsvæsnet, og at fagpersoner bliver klædt på til at forstå og handle på den nye lovgivning, understreger Red Barnet. Børnerettighedsorganisationen lancerer i dag et nyt site, der skal bidrage til det.
Ny rapport: Ungdomskriminalitetsnævn bør afskaffes for de 10-14-årige11.5.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når børn i alderen 10-14 år møder i Ungdomskriminalitetsnævnet, møder de et system, der på mange måder minder om en strafferetlig proces – men uden de rettigheder, som tiltalte i straffesager normalt har. Derfor bør nævnsordningen helt afskaffes for de 10-14-årige børn, der er under den kriminelle lavalder, mener Justitia, Red Barnet og Børns Vilkår, der i dag udkommer med en ny rapport.
SÅDAN TALER DU MED DIT BARN OM SAGEN OM DEN 13-ÅRIGE PIGE FRA SYDVESTSJÆLLAND17.4.2023 14:57:09 CEST | Pressemeddelelse
Både børn og voksne kan være berørte af sagen om den 13-årige pige fra Sydvestsjælland, og det er helt naturligt, at der opstår utryghed og bekymring, og at der rejser sig en masse spørgsmål hos børn og unge. Derfor er det vigtigt, at voksne får talt med deres børn om sagen på en måde, der tager højde for deres alder og modenhed.
Red Barnet på Skolerne Trivselsdag: Vi skylder børnene at finde løsninger på trivselskrisen3.3.2023 08:55:49 CET | Pressemeddelelse
I dag sætter Red Barnet sammen med mere end 200 skoler, og tusindvis af skoleelever landet over, fokus på trivslen i skolen og på at få alle børn med i fællesskabet. Og der er nok at tage fat på. Senest har tal fra VIVE vist, at skoleglæden har været faldende over de seneste ti år, og at det samme gør sig gældende for de ældste skolebørns trivsel. Situationen kræver, at regeringen sætter tryk på trivselsarbejdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum