Red Barnet

H.K.H. Kronprinsen deltog i Red Barnets briefing om digitale krænkelser

Del

Fredag deltog H.K.H. Kronprinsen i et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet. Formålet var at give protektoren et indblik i Red Barnets arbejde med at bekæmpe krænkelser af børn og unge på nettet, hvilket coronakrisen har øget behovet for.

Kreditering: Kongehuset
Kreditering: Kongehuset

Red Barnets protektor H.K.H. Kronprinsen fik fredag et større kendskab til den del af børn og unges liv, som foregår på nettet. Kronprinsen var inviteret til at deltage i et virtuelt briefing-møde om Red Barnets rådgivning SletDet og organisationens arbejde for at forebygge og beskytte børn mod krænkelser og overgreb online.

Under coronakrisen har mange børn og unge tilbragt mere tid alene foran skærmen, og det har øget behovet for Red Barnets arbejde på det digitale område. På mødet fortalte Red Barnets eksperter om de henvendelser, som organisationen får til SletDet fra børn og unge, og om de alvorlige konsekvenser, det kan have for eksempel at få delt et nøgenbillede mod sin vilje.

Efter mødet skrev Kronprinsen om mødet på Kongehusets sociale medier:

– Særligt i denne tid, hvor det digitale rum har overtaget endnu mere af det sociale samvær, er det bekymrende at høre om de krænkelser, som mange børn og unge bliver udsat for på nettet. Det kan have meget alvorlige konsekvenser ufrivilligt at få delt et billede på nettet, og det er vigtigt at fortælle og forklare, at den, der får delt billederne, ikke bør føle skyld og skam. Som protektor for Red Barnet er jeg derfor glad for at høre om initiativer som SletDet-rådgivning, der kan hjælpe de børn og unge, som har været udsat for krænkelser online.   

Børn får psykologisk førstehjælp på SletDet

SletDet er Danmarks eneste professionelle rådgivning, som er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale sexkrænkelser. Rådgiverne på SletDet står klar til at hjælpe med at få slettet billeder og videoer, begrænse delingerne og anmelde krænkelserne til sociale medier og politiet. Børnene får også støtte og psykologisk førstehjælp i den svære tid, som ofte følger efter en digital sexkrænkelse.

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, er meget taknemmelig for, at Kronprinsen deltog i briefing-mødet.

– Det betyder meget for arbejdet med at forebygge krænkelser på nettet, at Kronprinsen engagerer sig. Det sender et stærkt signal til ofrene. Mange af dem føler desværre skyld over det, der er sket, og Kronprinsens engagement kan derfor være med til at få dem og andre til at forstå, at de ikke har gjort noget forkert. Det er den, der deler et billede uden samtykke, som skal skamme sig, siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

– Vi har en kæmpe opgave med at beskytte børn og unge bedre på nettet. Mange af dem er overladt til sig selv og taler ikke med voksne om, hvad der sker i deres digitale virkelighed. Det betyder også, at de står helt alene, hvis det går galt. Men alle børn skal vide, at der er hjælp at hente, og den opgave har corona-isolationen kun gjort endnu vigtigere.

Pressefotos

Kreditering: Kongehuset: https://we.tl/t-L2zaXX49YO

Kreditering: Cathrine Hasholt/Red Barnet: https://we.tl/t-dshGWk1two

Red Barnets SletDet-rådgivning

  • Red Barnets rådgivning SletDet er et gratis og fortroligt tilbud til børn og unge, der har været udsat for digitale sexkrænkelser eller andre ubehagelige og grænseoverskridende oplevelser på nettet. Forældre og fagpersoner kan også henvende sig.
  • Rådgivningen blev oprettet i 2016 og består blandt andet af psykologer, socialrådgivere og en tidligere efterforsker i politiet.
  • Læs mere om SletDet på www.redbarnet.dk/sletdet

Kontakter

Billeder

Kreditering: Kongehuset
Kreditering: Kongehuset
Download

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet får langt flere henvendelser om blottede børn på nettet11.2.2021 06:01:00 CETPressemeddelelse

Ulovlige billeder og videoer med børn, der blotter sig foran et kamera, fylder langt mere i anmeldelserne til Red Barnet end tidligere. I 2020 modtog organisationen 251 anmeldelser om ulovlig selveksponering, og det er en firedobling i forhold til året før. Det viser nye tal fra Red Barnets AnmeldDet-tjeneste. Corona-nedlukningen har betydet, at børn er mere alene foran skærmen og sårbare over for seksuelle krænkelser og overgreb.

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb26.11.2020 06:07:00 CETPressemeddelelse

I løbet af de senere år har en række sager vist, at børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, ikke beskyttes godt nok af straffeloven. Red Barnet foreslår derfor en række lovændringer i et nyt udspil. Børnerettighedsorganisationen vil have indført en selvstændig grooming-paragraf i loven og hævet aldersgrænsen for voldtægt fra 12 til 15 år, så det altid vil være voldtægt, hvis en voksen over 18 år har samleje med et barn under 15 år.

Trængte komikere bakker op om udsatte børn i Grin til Gavn29.10.2020 07:55:00 CETPressemeddelelse

For andet år i træk afholder Red Barnet det populære velgørenhedsshow Grin til Gavn. Selv om underholdningsbranchen er hårdt presset af coronakrisen, går et stærkt hold af komikere på scenen til fordel for Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark og resten af verden. Billetsalget starter i dag, og Mikkel Klint Thorius og Jonas Mogensen er værter på de fem shows i København og Aarhus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum