Designmuseum Danmark

H.K.H. Kronprinsen deltager i officiel åbning af Designmuseum Danmark

Del

Det bliver en længe ventet begivenhed, når Designmuseum Danmark åbner igen efter en gennemgribende renovering og restaurering af bygninger og interiør. Genåbningen markeres med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen tirsdag den 14.06. Fra og med søndag den 19.06 kl. 10.00 vil museet slå dørene op for alle.

Museumspladsen
Museumspladsen

Efter en gennemgribende renovering af den historiske 1700-tals bygning midt i Frederiksstaden, som bl.a. omfatter 2500 kvadratmeter nylagt marmorgulv, nyrestaurerede facadeudsmykninger og en større klimatilpasning, er Designmuseet klar til at byde gæsterne velkommen igen.

Museets genåbning markeres med en række forskellige arrangementer, hvor gæster kan opleve nye udstillinger, ny butik og café og havefaciliteter. Det er også en lejlighed til at komme helt tæt på et stykke unik bygningsarv i hjertet af København, hvor alt nu står nyindrettet og nyopstillet efter museet påbegyndte det store restaureringsprojektet, der har stået på i lidt over to år.

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer udtaler:

”Vi har glædet os længe til at fejre museets genåbning, hvor de seneste års indsats endelig bærer frugt. Og vi står nu klar med hele 8 nye udstillinger og en superflot, gennemrenoveret bygning fra 1700-tallet, som kommer alle vores gæster og byens borgere til gode, i mange år frem. Det er både en fejring af vores nye museum, vi ser frem til, men også en fejring af dansk design, som man kan glæde sig til at se mange kreative bud på i vores udstillinger.”

For presseakkreditering den 14.06

Kontakt venligst kommunikationschef Nikolina Olsen-Rule senest mandag den 13.06 kl. 12.00 på nor@designmuseum.dk +45 31 44 30 61

Der vil være mulighed for at tage pressefotos i dertil arrangerede pressepools i museets udstillinger.

Presseprogram for tirsdag den 14.06 med H.K.H. Kronprinsens deltagelse:

Kl. 14.15: Pressebriefing, for presse der har modtaget akkreditering. Ved museets hovedindgang, Bredgade 68.

Kl. 14.30: Presse bliver fordelt i pressepools i museet. Der vil også være en pressepool i festsalen, hvor H.K.H. holder åbningstalen og 2 udendørs pressepools, en ved ankomst og en i museumshaven.

Kl. 15.00: H.K.H. Kornprisen ankommer ved forpladsen.

Kl. 15.05: H.K.H. Kronprinsen bydes velkommen ved forpladsen af museumsdirektør Anne-Louise Sommer og bestyrelsesformand Henrik Tvarnø. Sammen går de gennem museets forhal og op i festsalen på 1. sal. Her er gæster ankommet og seatet.

Kl. 15.10-15.40: Taler i festsalen. 

Kl. 15.40-15.45: H.K.H. Kronprinsen og privatsekretær, ledsaget af museumsdirektør og formand, samt mindre delegation, går ned i udstillingerne.

15.45-16.30: Tur i udstillingerne. H.K.H. Kronprinsen og privatsekretær ledsages af museumsdirektør og formand. På turen rundt vil der være udvalgte stop (pressepools) med mulighed for fotografering.

16.30-17.00: Reception i museumshave (Grønnegården) og museumscaféen. H.K.H. Kronprinsen ledsages af museumsdirektør og formand. Der vil ikke være fotomuligheder ved receptionen.

17.00: Afsked ved museets forhal, forgård. Museumsdirektør og formand tager afsked med H.K.H. Kornprisen og privatsekretær.

Nøgleord

Kontakter

Luka Hesselberg-ThomsenKommunikationsmedarbejder, pressefotosDesignmuseum Danmark

lht@designmuseum.dk

Billeder

Museumspladsen
Museumspladsen
Download
En udstilling skabt I samarbejde mellem Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Louisiana Museum of Modern Art og Designmuseum Danmark. Foto: Niels Fabæk
En udstilling skabt I samarbejde mellem Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Louisiana Museum of Modern Art og Designmuseum Danmark. Foto: Niels Fabæk
Download
Download

Links

Information om Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K

+45 33 18 56 56https://designmuseum.dk/

Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk.