HK Privat

HK’ere skal være klimaaktivister

Del

Medarbejderne på de danske arbejdspladser spiller en afgørende rolle i at sikre grønnere og mere klimaeffektive arbejdspladser, og HK Privat lancerer derfor nu som den første danske fagforening to nye kurser i klimaaktivisme på arbejdspladsen.

Giv medarbejderne bedre mulighed for hjemmearbejdsdage, så der pendles mindre. Indfør indkøbspolitikker, der medregner klimakonsekvenser. Lav flere fysiske møder om til videomøder. Og måske kunne kantinen også godt være lidt grønnere og plastikkrusene ved kaffemaskinen kunne udskiftes til et mere nedbrydeligt materiale. Det handler om alt fra større omlægninger til små ændringer i hverdagen, når de danske arbejdspladser skal arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Og kreative løsninger findes netop, når alle medarbejdere i virksomhederne tænker med.

- Klimadagsordenen påvirker i den grad de danske arbejdspladser, og selv i en corona-krise har vi ikke råd til at glemme, at vi står overfor nogle meget alvorlige klimaudfordringer, der kommer til at præge vores allesammens liv og arbejdsliv. Som fagforening er det vigtigt for os at være proaktive i forhold til at finde løsninger på udfordringerne, udtaler næstformand i HK Privat Anja C. Jensen og tilføjer:

- Lige netop HK’erne sidder ofte med både dybdeindsigter og det brede blik på forretningens indkøb, regnskab, mødeaktivitet og arbejdsgange med videre. Og det kan i den grad bruges i både idefase, planlægning og implementering af nye grønne initiativer. Det er jo i forvejen kerneopgaver for mange HK’ere.

Det ene kursus er for medlemmer og det andet er for tillidsvalgte, der ønsker at være med til at spille en rolle i forhold til grøn omstilling på arbejdspladsen. På kurserne arbejdes der med, hvordan man som medlem eller tillidsvalgt kan stå i spidsen for dette arbejde, og hvordan man sikrer, at kollegerne bliver motiveret til at bidrage til det vigtige arbejde.

- Vi satser på, at mange medlemmer vil tage imod disse kursustilbud, så de bliver klædt på til at bidrage til løsninger på et af de vigtigste samfundsproblemer – og samtidig håber vi på, at medlemmerne og de tillidsvalgte, der deltager på kurserne, vil være med til at gøre os i HK Privat endnu klogere på, hvad den grønne dagsorden betyder på deres arbejdspladser, slutter Anja C. Jensen.

Kurserne kører i september 2020 og er i første omgang forsøgskurser, men det er forventningen, at kurserne bliver en fast del af HK Privats kursusudbud.

Kontakter

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum