HK Privat

HK'ere i den grønne sektor siger ja til ny overenskomst

Del

Med et overbevisende ja har HK-ansatte godkendt den nye overenskomst med Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere. Hele 98,3 % af dem, der deltog i urafstemningen, stemte ja.

En fritvalgskonto, der stiger fra 4 til 7 % over de næste tre år. Stigninger på minimallønssatser. Og ret til børneomsorgsdage. Det kan HK’ere ansat i gartneribranchen og inden for land- og skovbrug se frem til efter, at de har stemt ja til den nye overenskomst, som HK Privat og Gartneri, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) forhandlede på plads i begyndelsen af marts.

52,2 % af de stemmeberettigede deltog i urafstemningen, og af dem stemte 98,3 % ja til den nye overenskomst.

- Jeg er ovenud tilfreds med den høje stemmeprocent – både i forhold til afgivne stemmer og til antallet af ja-stemmer, siger Jesper Schmidt Sørensen, der er faglig sekretær i HK Privat og hovedansvarlig for overenskomsten og tilføjer:

- Det er lykkedes at holde hånden under de lavest lønnede med denne overenskomst. Det kan vi alle være stolte af, mener den faglige sekretær.

Udover stigninger i kroner og øre på løn og fritvalgskontoen, får elever som noget nyt ret til pensionsopsparing.

Forældre med børn under 14 år får ret til at holde to børneomsorgsdage hvert år og ret til at holde fri, hvis de skal til læge med barnet/børnene. Omsorgsdage og lægebesøg kan finansieres via fritvalgskontoen.

Og sidst, men ikke mindst: Overenskomstens uddannelsesbestemmelser forbedres. Fx bliver ordningen Aftalt Uddannelse gjort permanent. Derudover opfordres virksomhederne til at udpege en uddannelsesambassadør blandt HK’erne, som skal inspirere og skabe fokus på overenskomstens uddannelsesmuligheder.

Overenskomsten er 3-årig og løber fra 1. april 2021 til 1. april 2024.

Nøgleord

Kontakter

Jesper Schmidt Sørensen, faglig sekretær, jesper.schmidt@hk.dk, tlf. 20112664

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat
HK Privat
Weidekampsgade 8
+45 7011 4545

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Ny undersøgelse: 82 % af de fynske og sønderjyske kvinder ordner familiens vasketøj1.6.2021 10:35:41 CEST | Pressemeddelelse

Kvinderne i region Syddanmark tager sig af vasketøj, madpakker og børn, mens mændene tager sig af reparation af cykler og bilen. Vores kønsroller i hjemmet er mere traditionelle, end vi måske bryder os om at indrømme. Men hvis man vil ligestilling på arbejdspladsen, så er vi nødt til også at tale om vores adfærd i hjemmet, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum