HK: Velfærd forudsætter professionel administration

Del

Finansminister Wammen går galt i byen, hvis han tror, at besparelser på administrationen giver mere borgernær velfærd, lyder det fra HK Kommunal.

- De administrative opgaver forsvinder jo ikke, bare fordi man sparer på administrationen. Sådan siger HK Kommunals formand, Bodil Otto, om finansminister Nikolai Wammens (S) udmelding om, at der skal bruges færre penge på administration i såvel kommuner som regioner.

Finansministerens budskab kommer i kølvandet på de netop påbegyndte forhandlinger om det kommende års økonomi i kommuner og regioner. Men Wammens regnestykke holder ifølge Bodil Otto på ingen måde vand.

- Hvis de administrative medarbejdere forsvinder, så betyder det jo bare, at lærere, pædagoger, læger og alle de andre faggrupper sidder tilbage med en opgave, der tager kostbar tid fra det, de er sat i verden for – fra deres kerneopgave. Det får man bestemt ikke mere borgernær velfærd af. Tværtimod, lyder det fra HK Kommunals formand.

Bodil Otto peger på en række undersøgelser, der samstemmende viser, at alt for mange offentligt ansatte har fået så meget administrativt arbejde, at det går ud over deres faglighed og deres mulighed for at servicere borgere eller patienter optimalt.

- Hvis vi skal frigøre de mange offentligt ansattes tid til det, de er bedst til, må HK’ere og lægesekretærer aflaste dem for det administrative. Det skaffer flere hænder til borgere og patienter. Samtidig bliver administrationen mere effektiv, fordi HK’erne er uddannet til det. Wammen bør lytte til de ansatte, der til dagligt servicerer borgerne, fremfor bare at trække administrationskortet, siger Bodil Otto.

Kontakter

Formand for HK Kommunal, Bodil Otto, tlf. 2946 9670

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum