HK DanmarkHK Danmark

HK: Tiltrængt håndsrækning til lønmodtagerne

Del

Regeringen har netop lanceret en trepartsaftale om midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked. Det er en melding, der glæder formand for HK Kim Simonsen.

- Ingen kan vist længere være i tvivl om, at vi står i en helt ekstraordinær situation i Danmark disse dage. Corona-krisen er allerede meget mere end en sundhedskrise, og vi må gøre alt hvad vi kan for at sikre, at det ikke udvikler sig til en økonomisk krise. Derfor er det vigtigt at holde hånden under lønmodtagerne, så de dels har et arbejde at vende tilbage til, og dels er sikret lønkompensation så der kan betales husleje og købes smør til brødet, udtaler Kim Simonsen.

Situationen med corona-virus udvikler sig fra time til time, så behovet for flere indgreb og hjælpende hænder fra regeringens side er bestemt ikke opfyldt, mener HK-formanden.

- Det er jo ukendt terræn for os alle, men det er klart, at der kommer til at opstå flere udfordringer, som vi må forsøge at løse i trepartsaftaler. Der er uden tvivl mange selvstændige, atypisk ansatte og freelancere, der holder vejret for tiden, i frygt for hvad der skal ske med deres arbejdssituation, og hvordan de skal holde skruen i vandet den kommende tid, siger Kim Simonsen.

Nøgleord

Kontakter

Søren Gisselmann
Kommunikationschef
24 60 06 05

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum