HK: Sundhedsreform med sygdomstegn

Del

Patienter og ansatte har ikke brug for at blive kastet ud i mere turbulens gennem en centralistisk strukturreform. Sundhedsvæsnets akutte udfordring er underfinansiering, lyder det fra HK Kommunal og lægesekretærerne.

- Får Løkkes sundhedsudspil ben at gå på, risikerer sundhedsvæsenet at blive kastet ud i en centralistisk og udemokratisk strukturøvelse, hvor patienter og vores i forvejen pressede sundhedspersonale bliver kastebolde i en årelang ommøblering. Sådan lyder det fra HK Kommunals formand, Bodil Otto, der repræsenterer 15.000 lægesekretærer og andet administrativt regionspersonale.

En nedlæggelse af regionerne vil ifølge Bodil Otto betyde, at borgerne mister muligheden for at stille beslutningstagerne til ansvar for styringen af det lokale sundhedsvæsen.

- Dertil kommer, at sundhedspersonalet er presset til det yderste. Og uden valgte politikere risikerer læger, sygeplejersker, lægesekretærer og det øvrige sundhedspersonale at løbe forgæves i bureaukratiske labyrinter, hvis de vil råbe vagt i gevær over urimelige arbejdsforhold eller tåbelige arbejdsgange. Hvis regeringen får held med sit udspil, kaster den vores sygehuse ud i et politisk tomrum, der kan ende i en solid omgang ansvarsforflygtigelse. Det er helt urimeligt, lyder det fra HK Kommunals formand.

Hun peger på, at den afdemokratisering, der ligger i regeringens udspil, kan gøde jorden for en model med et mere privatiseret sundhedsvæsen.

- Det ønsker vi ikke. Vi har brug for mere demokrati i styringen af vores sundhed. Ikke mindre, siger Bodil Otto.

Den statslige bestyrelse, der ifølge regeringen skal have ansvaret for den overordnede planlægning af sundhedsvæsnet i form af ’Sundhedsvæsen Danmark’, kan på ingen måde varetage de enkelte landsdeles særegne og forskellige behov, vurderer Bodil Otto.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Løkkes sundhedsudspil vil give betydeligt større geografiske uligheder, end det i dag er tilfældet med den regionale styring. Stik mod regeringens erklærede hensigt, siger HK Kommunals formand.

Bodil Otto understreger, at landets førende sundhedseksperter, patientforeninger og fagforeninger hver og en er enige om, at regionerne har gjort det godt, og at der ikke er noget brugbart alternativ til den nuværende struktur.

- De nuværende udfordringer med mangel på sammenhæng i dele af sundhedssystemet kan løses, hvis sundhedsvæsnet har det rigtige antal hænder at gøre godt med. Vi kæmper med, at vores sundhed er underfinansieret. Den udfordring løser man ikke ved at kaste sundhedsvæsenet ud i mere turbulens via en reform, der mest af alt ligner en skrivebordsøvelse, slutter HK Kommunals formand.

Kontakter

Formand for HK Kommunal Bodil Otto, tlf. 2946 9670

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum