HK/Danmark

HK Stat: Fornuften sejrer med S-udspil om SKAT

Del

Det er meget positivt, at Socialdemokraterne med dagens udspil forsøger at lukke hullet på kontrolområdet. Fornuften sejrer, mener HK Stat-formand Rita Bundgaard.

- Langt om længe ser det ud til, at forståelsen breder sig for, at det både er nødvendigt og en god forretning at investere i SKAT. De ekstra medarbejdere vil tjene deres løn hjem mangefold.

Sådan siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat, i en kommentar til dagens udspil fra Socialdemokraterne om at tilføre skattekontrollen 1.000 ekstra medarbejdere over de kommende år.

- Regeringen har fuldstændig forsømt kontrolindsatsen i den redningsplan for SKAT, den sidste sommer lancerede med store ord. Regeringens plan indeholder flere ressourcer til andre områder i SKAT, men samtidig fortsætter besparelserne, så der faktisk er langt færre penge til at kontrollere snydere – og bare sikre, at et stigende antal virksomheder betaler korrekt skat. Derfor er dette et meget vigtigt tiltag, siger Rita Bundgaard, der i en årrække har råbt vagt i gevær om nødvendigheden af at styrke SKAT.

Hun håber, at udspillet markerer et vendepunkt i holdningen til at investere i den offentlige sektors centrale administrative og myndighedsorienterede funktioner i det hele taget.

- Det er lidt pudsigt at høre ministre tale om nultolerance og strammere straffe til kriminelle, men på skatteområdet sparer de bare videre og udhuler kontrollen med svindel.

- SKAT er et afgørende fundament for velfærdssamfundet. Det er afgørende for tilliden, at vi forhindrer snyd, og hvis regeringen ikke vil være med til at stoppe skattesvindlen, må velfærdsflertallet gå sammen, opfordrer hun.

- På grund af det danske skattesystem betaler almindelige lønmodtagere deres skat, der trækkes helt automatisk, mens virksomheder og i øvrigt også svindlere møder et »tillidsbaseret system«.

HK Stat-formanden er enig med Socialdemokraternes analyse bag udspillet: Det er en god forretning at investere i SKAT. På nogle områder tjener hver medarbejder 27 millioner ind til statskassen. Og hvis momsgabet bliver mindre, vil der være langt flere penge til sygehuse, skoler og børnehaver, pointerer hun.

Flytning og oplæring koster tid og penge

SKAT har en meget stor gruppe af ældre medarbejdere, der går på pension i de kommende år. Og i forbindelse med den totale omorganisering, som er i gang, søger flere end ventet væk. HK Stat erfarer, at de seneste tal for forventet afgang nu lyder på 1.700 frem mod 2020. Derfor skal SKAT allerede rekruttere mindst 2.700 nye medarbejdere og måske op mod 3.000. (De 1.000 fra redningsplanen +1.700 der går). Med S-udspillet bliver det så 3.700 frem mod 2021.

- At rekruttere op mod 4.000 er i sig selv en mammutopgave. Flytninger, rekruttering og oplæring koster tid og penge og det er ikke tænkt ind i regeringens redningsplan. Det må regeringen ændre på, opfordrer HK Stat-formanden.

I HK står faglige konsulenter landet over og HK-jobbørserne klar til at hjælpe med rekruttering såvel som uddannelse af flere elever, siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Rita Bundgaard, formand for HK Stat, 6120 6465

Tom Gotfred, kommunikationschef, 40 43 22 35

Rasmus Lindharth, journalist, 5168 7292

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum