HK sælger sin ejerandel i ALKA til Tryg Forsikring

Del

HK har i dag sammen med de andre ejere (3F, NNF, AL, Dansk Metal, FOA, LO m.fl.) valgt at igangsætte et salg af vores aktier i ALKA til Tryg Forsikring. Dermed har HK sikret medlemmernes formue, billige forsikringer til medlemmerne og givet ALKA en ejer, der kan udvikle selskabet. Det mener HK-formand Kim Simonsen, som også er meget tilfreds med pris og de øvrige vilkår for salget

ALKA blev i sin tid skabt, fordi medlemmerne ikke havde mulighed for at købe forsikringer til rimelige priser. Men forsikringsmarkedet er i dag velfungerende med et stort og konkurrencepræget udbud, og derfor har kun 15 procent af LO’s medlemmer selv valgt at tegne en forsikring hos ALKA.

Derfor betragter HK Formand Kim Simonsen det ikke længere som en kerneopgave for fagbevægelsen at drive eller eje et forsikringsselskab men at tilbyde medlemmerne gode og billige forsikringer, og ALKA ejerandelen skal derfor betragtes som en investering:

”I dag er det ikke længere HK’s opgave at drive et forsikringsselskab men at varetage medlemmernes formue, så HK også har en solid økonomi i fremtiden. Jeg er meget stolt af, at der er lykkes at udvikle ALKA til en succes, men for at være konkurrencedygtig i forsikringsbranchen i morgen, skal man investere massivt i blandt andet it og automatisering. Derfor var tiden til at sælge rigtig, ” siger HK-formand Kim Simonsen.

Kim Simonsen er tilfreds med valget af køber og de vilkår, der er for salget:

”Vi har med Tryg Forsikring fået en køber, der værdimæssigt minder om ALKA, og som er meget interesseret i et forsat tæt samarbejde med fagbevægelsen. Derfor er der også indgået aftale om, at medlemmer hos ALKA beholder deres nuværende vilkår i mindst fem år, og bliver samtidig en del af Trygs bonusprogram. Sammenholdt med den pris, vi har fået for vores andel, må jeg sige, at jeg er meget tilfreds med salget.”

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hougaard, pressechef, HK: 23 81 11 14

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum