HK: Regelsaneringer skal styrke jobindsatsen

Del

Mere enkle regler for jobindsatsen er tiltrængte og nødvendige, men frigjorte ressourcer bør bruges til at forbedre indsatsen for borgere og virksomheder og ikke til alt muligt andet, lyder det fra jobkonsulenternes fagforening, HK Kommunal.

Regeringens udspil til en forenkling af beskæftigelseslovgivningen falder i store træk godt i tråd med ønskerne hos de ansatte i beskæftigelsesindsatsen. Sådan lyder det fra HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, der repræsenterer hovedparten af de ansatte på landets jobcentre.

- Vi har igennem flere år presset på for at få forenklet beskæftigelseslovgivningen, der er alt for kompliceret og er karakteriseret af tung procesregulering. Med regeringens nye udspil får de ansatte på jobcentrene som udgangspunkt mulighed for at tilrettelægge indsatsen mere smidigt i samarbejde med og til gavn for både borgere og virksomheder, siger Mads Samsing.

HK Kommunals næstformand hæfter sig især ved, at der i udspillet lægges op til færre krav til aktivering, forenkling af løntilskudsordningen og en sanering i antallet af målgrupper.

Det nye beskæftigelsesudspil vil imidlertid ifølge Mads Samsing give bagslag og dårligere service til borgere og virksomheder, hvis det bliver udmøntet som en spareøvelse.

- Regeringen lægger op til at, der frigives 500 millioner kroner svarende til 1.000 medarbejdere som følge af de foreslåede forenklinger. Dertil kommer de 870 mio.kr., der spares på aktiveringsindsatsen som led i erhvervspakken forleden. I det store politiske spil mere end lugter det af, at de frigivne ressourcer skal bruges på for eksempel skattenedsættelser. Men det er mildest talt ikke vejen frem til en bedre beskæftigelsesindsats, lyder det fra Mads Samsing

Mads Samsing anerkender, at der er et effektiviseringspotentiale ved regelforenklingerne, men advarer imod, at man begynder at tænke i at høste mulige gevinster på forhånd.

- De frigjorte midler bør helt åbenlyst bruges til at forbedre indsatsen og arbejdsmiljøet og ikke til alt muligt andet. I dag er mange jobcentre ramt af stress, sygemeldinger og stor personaleudskiftning. Det er bydende nødvendigt at tage hånd om det forhold, også hvis vi skal sikre, at borgere og virksomheder møder de samme medarbejdere hver gang, siger Mads Samsing.

Nu skal partierne på Christiansborg forhandle, og HK Kommunals næstformand har en klar opfordring til dem: - Vi har hårdt brug for forenklinger. Vi har talt om det i årevis. Lad os nu komme i mål!

Kontakter

HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, tlf. 2136 6747

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum