HK/Danmark

HK: Ny aftale lader ledige i stikken

Del

Ny aftale om supplerende dagpenge hjælper ikke freelancere og deltidsansatte. Trods intentionerne i dagpengeaftalen kan det stadig ikke betale sig at tage tidsbegrænsede job. ”Absurd”, kalder HK’s næstformand Mette Kindberg aftalen

Der er ingen tilskyndelse til at tage et job, der varer i kort tid. Og dermed har aftaleparterne har valgt ikke at følge dagpengekommissionens anbefalinger.

Det mener HK’s næstformand Mette Kindberg om den netop indgåede aftale om supplerende dagpenge, der gælder for den gruppe mennesker, der ikke arbejder de ”normale” 37,5 timer om ugen.

- Det er en ærgerlig aftale. Og det er den, fordi den viser, at politikerne stadig ikke forstår, at rigtig mange ikke har et job som passer ind i en ”normal” ansættelse fra 8-16 mandag til fredag. Mange er ansat på deltid eller kontrakt, og de bliver ladt i stikken med aftalen, siger Mette Kindberg.

Hun er også helt uforstående overfor at den netop indgåede aftale om supplerende dagpenge, går stik imod de anbefalinger, der blev givet af dagpengekommissionen om, at der i systemet skal indbygges en tilskyndelse til at tage korte ansættelser.

- For HK’s ledige medlemmer kan konsekvenserne nærme sig det absurde. I nogle tilfælde kan aftalen fx betyde, at det koster én måneds dagpenge at tage to ugers arbejde. Så hvor mange ledige på supplerende dagpenge har mon i fremtiden råd til at hjælpe i Magasin med julehandelen? siger Mette Kindberg.

Kontakt: Birgitte Hougaard, pressechef, HK: 23811114

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum