HK Danmark

HK: Hokus Pokus - VIVE har fjernet lønforskellen mellem mænd og kvinder med et trylleslag

Del

I en ny rapport fra VIVE, som i dag er blevet offentliggjort, har de med et trylleslag og forkerte metoder fjernet lønforskellen mellem mænd og kvinder, mener HK's næstformand.

VIVE-rapporten blev bestilt af den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og var sat i verden for at ”undersøge, om man med nye metoder kan forklare den i dag uforklarlige forskel på mænd og kvinders løn”. 

- VIVE har med et trylleslag fjernet lønforskellen mellem mænd og kvinder. Det gør de blandt andet ved at bruge forklaringer, der ikke giver mening i en ligelønsanalyse. Man kan ikke forklare uligeløn med uligeløn, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark.

En af de nye variable, som benyttes i VIVE-analysen, er, at en høj kvindeandel i et givent job på arbejdspladsen kan føre til lav løn. En høj kvindeandel er ikke en gyldig begrundelse for lønforskelle i ligelønsretten. Forklaringer som ”mandejobs og kvindejobs” eller det forhold, at kvinder i gennemsnit er lavere lønnet end mænd, som VIVE forsøger sig med, kan begge være et resultat af diskrimination.

- VIVE kan med deres nye rapport risikere at afsporet debatten om ligeløn mellem mænd og kvinder. Det er enormt problematisk. I HK kæmper vi forsat for ligeløn. Det håber vi også, regeringen gør, siger Martin Rasmussen.​

Nøgleord

Kontakter

Lasse Hansen
Kommunikationsrådgiver, HK Danmark

20849816
Lasse.struwing.hansen@hk.dk

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum