HK/Danmark

HK Handel: Mange butiksansatte får gaver fra kunderne

Del

På mange arbejdspladser er det almindeligt at få en julegave af arbejdsgiveren. Sådan er det også i butiks-,kontor- og lagerbranchen, men her oplever mange ansatte også at få gaver af kunderne. Det viser en ny rundspørge blandt HK Handels medlemmer.

Flere butiksansatte får julegave af kunderne. Foto: Karin Meldgaard Henriksen.
Flere butiksansatte får julegave af kunderne. Foto: Karin Meldgaard Henriksen.

Når kalenderen viser december, og julen står for døren, så plejer de danske arbejdsgivere at komme i gavehumør og give gaver til medarbejderne. 

Det mærker de fleste af medlemmerne i HK Handel også. En rundspørge medlemmerne viser, at hele 87% af de adspurgte får en julegave af deres arbejdsgiver.

Undersøgelsen viser også, at omkring en fjerdedel af de adspurgte rent faktisk har oplevet at få gaver af kolleger, og tæt på tyve procent har faktisk oplevet at få gaver af kunder.

- Det er enormt positivt at høre, at flere af vores butiksansatte medlemmer rent faktisk oplever at få julegaver fra kunder. Det går jo stik imod den tendens, vi ellers ser, hvor kunder er stressede og grove over for personalet, så det kan vi kun glæde os over. Samtidig kan man jo håbe, at endnu flere vælger at følge det gode eksempel, siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen.

Så selvom stress og en hård tone fra kunderne normalvis er en del af hverdagen for de ansatte, så er der kunder og kolleger, der formår at vise overskud og sprede glæde.

Ifølge undersøgelsens deltagere så er det oftest vin eller chokolade, som gaverne indeholder.

En klar favorit
Skal man se på, hvad chefen så lægger under juletræet, ja så er det i langt de fleste tilfælde et gavekort. Således svarer knapt 23 procent af dem, som får julegave af arbejdsgiveren, at der gemmer sig et gavekort under indpakningen.

- Vi ved alle, at det ikke altid er en dans på roser at være i butiks- og lagerbranchen, så enhver påskønnelse fra arbejdsgiverne i en travl hverdag hilses altid velkommen, siger faglig chef i HK Handel Kim Jensen.

Vin og chokolade er også en ofte brugt gave fra arbejdsgiverne til jul. Således kommer de ind på en anden og en tredjeplads idet henholdsvis 10 og 5 procent af de adspurgte svarer, at de har fået vin eller chokolade i julegave.

Udover de førnævnte eksempler, så er der dog stor forskel på, hvad julegaverne ellers kan bestå af. Det kan være alt lige fra biografbilletter til julekurve til sengetøj, der gives. I den mere ”tynde” ende blandt svarene finder man en sodavand og noget slik.

Nøgleord

Kontakter

Kevin Berendt Jensen, Presse- og kommunikationsmedarbejder, 2452 4050

Billeder

Flere butiksansatte får julegave af kunderne. Foto: Karin Meldgaard Henriksen.
Flere butiksansatte får julegave af kunderne. Foto: Karin Meldgaard Henriksen.
Download

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum