HK/Danmark

HK HANDEL: Kiwi-lukning koster arbejdspladser

Del

Omkring 1.650 medarbejdere berøres af Dagrofas beslutning om at lukke alle Kiwi butikker i Danmark. Omregnet til fuldtidsansatte svarer det til ca. 500 medarbejdere. HK HANDEL har forhandlet aftrædelsesvilkår.

Ud af Kiwis 103 butikker i Danmark lukkes 77 butikker helt, mens de resterende butikker konverteres til enten Meny, Spar eller Min Købmand. Også Kiwis kædekontor i Vejle med ca. 60 ansatte nedlægges, ligesom beslutningen medfører besvarelser svarende til 30-40 stillinger i servicedelen af Dagrofa i henholdsvis Ringsted og Herning.

- Det er trist at forhandle fratrædelsesvilkår, når så stor en arbejdsplads lukker. Men vi har sammen med tillidsrepræsentanterne fået lavet en aftale, der tilgodeser de ansatte i forhold til blandt andet uddannelse, rådgivning, fritstilling og ferie. Aftalen sikrer også, at elever får tilbud om at fortsætte deres uddannelse i andre butikker, fortæller Kim Jensen, faglig chef i HK HANDEL.

Medarbejderne i Kiwi er i dag blevet informeret om nedlukningen, og det forventes, at samtlige butikker er lukket til august. Indtil da vil Kiwi lukke butikkerne i puljer.

Mellem 144 og 216 af de ansatte i Kiwi er fuldtidsansatte, omkring 75 er deltidsansatte, og resten er unge med fritidsjob.

HK HANDEL opfordrer de medlemmer, der bliver afskediget, til hurtigst muligt at kontakte deres lokale HK-afdeling og aftale møde om rådgivning. Alle har ret til to timers betalt frihed til denne rådgivning i HK.

- Det er vigtigt at komme hurtigt i gang med jobsøgning og uddannelse. Det øger sandsynligheden for at komme hurtigt videre i nyt job. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at bruge deres ret til at modtage vejledning fra fagforening og a-kasse, siger Kim Jensen.

Kiwi-kæden, der kom til Danmark i 2008, er ejet af Dagrofa, der også har butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.


 

Nøgleord

Kontakter

Faglig chef Kim Jensen: 3330 4756 / 4063 8903

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum