HK/Danmark

HK HANDEL: ComputerCity lukker ni varehuse

Del

96 ud af i alt 126 medarbejdere afskediges, når ComputerCity lukker ni af sine varehuse i Danmark. Kun varehuset i Glostrup fortsætter.

HK HANDEL har forhandlet vilkår for opsigelserne i ComputerCity, som dermed bliver den seneste elektronikbutik, der må bukke under på et stærkt presset dansk marked.

- Det er altid sørgeligt at forhandle fratrædelsesvilkår, når arbejdspladser lukker. Men det er lykkedes HK HANDEL at få en aftale, der sikrer de opsagte medarbejdere i forhold til ikke planlagt ferie, vejledning, uddannelse og øvrige vilkår, siger HK HANDELs faglige chef, Kim Jensen.

Medarbejderne i ComputerCity er i dag blevet opsagt, og det forventes at alle butikker lukker senest pr. 31. januar 2017

HK HANDEL vil nu besøge varehusene og tage kontakt til de medlemmer, der er berørt af afskedigelserne.

Det er blandt andet vigtigt at orientere medarbejderne om, at hvis de er omfattet af butiksoverenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL, har de ret til at få fri med løn til vejledning i fagforening og a-kasse. Aftalen mellem ComputerCity og HK HANDEL giver derudover medarbejderne ret til 15 dages uddannelse med løn i opsigelsesperioden.

- Vi ved af erfaring, at jo hurtigere, man kommer i gang med jobsøgning og uddannelse, jo hurtigere kommer man i job igen. Derfor opfordrer vi medlemmerne til hurtigt at få den vejledning de har ret til i deres lokale HK afdeling, siger Kim Jensen.

Yderligere information:

Faglig sekretær Lisbeth Nørremark: 3330 4825

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum