HK/Danmark

HK: Gode digitale anbefalinger til regeringen – nu skal der handling til

Del

Danmarks skal erobre sin digitale førertrøje tilbage, og Det Digitale Vækstpanel leverer gode anbefalinger hertil. Nu glæder HK-formand Kim Simonsen sig til at arbejde videre med anbefalingerne i regeringens Disruptionråd. Her vil han lægge vægt på også at udvikle den store servicesektor digitalt

En ”teknologipagt”, der skal sikre, at Danmark i fremtiden får udviklet de tekniske og digitale kompetencer, der er brug for – i folkeskolen, på erhvervsuddannelserne så vel som på universiteterne. Og mindre virksomheder skal have hjælp til at blive mere digitale. Det er blot to af de i alt 33 anbefalinger, som regeringens Digitale Vækstpanel har lagt frem i dag.

- Det er gode anbefalinger, men også nødvendige anbefalinger. Vi har mistet vores flotte førerposition, og den skal vi have tilbage, siger HK-formand Kim Simonsen.

Han opfordrer til, at der nu sættes handling bag anbefalingerne og at panelets gode råd følges. Men han pointerer også, at regeringen skal være påpasselig med at holde for stort et fokus på produktionsdanmark, når de skal lægge den digitale strategi for dansk erhvervsliv. Og derfor glæder han sig over, at ServiceDanmark har fået en god plads i vækstpanelets rapport.

- ServiceDanmark er en stor og kraftig vækstmotor i den danske økonomi. Flere arbejder med service end med produktion, og servicesektoren står for en meget stor del af vores eksport – så det er vigtigt, vi sørger for at bevare den vækst, vi har i branchen og ikke kun fokuserer på produktion, siger Kim Simonsen og fortsætter:

- Det er også vigtigt, at vi holder os uddannelse for øje. Der er mennesker bag enhver digital udvikling og vi skal sørge for, at der både uddannes mennesker, der kan producere og programmere ny teknologi. Men lige så vigtigt er det, at vi uddanner dygtige brugere, der kan anvende teknologien. I servicesektoren er vi bindeled mellem teknologien og forbrugeren, og det er vigtigt, at der også er fokus på det.

HK-formanden er selv blandt dem, der skal arbejde videre med Det Digitale Vækstpanels anbefalinger, da han er medlem af ”Regeringens Disruptionråd – partnerskab for Danmark”.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet. Det er på høje tid, og jeg tror, at alle os, der sidder med om bordet er utålmodige for at finde svarene på alle de spørgsmål, som mange sidder med om den digitale fremtid, siger han.

Kontakt: Pressechef, Birgitte Hougaard, 23811114

Nøgleord

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum