HK/Danmark

HK-formand: Afskaf uddannelsesloftet helt

Del

Det er positivt, at politikerne fortryder uddannelsesloftet, så man atter får ret til mere end én uddannelse efter seks år, mener HK-formand Kim Simonsen. Men han forstår ikke, hvorfor man ikke helt fjerner loftet

Et uddannelsesloft er på alle måder en dårlig ide, mener HK-formand Kim Simonsen. Og derfor roser han regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for at have lyttet til kritikken og nu lempe de regler, der ellers ville afskaffe retten til en ny uddannelse.

Til gengæld forstå han ikke, at reglerne kun skal lempes.

- Politikerne har lyttet og er blevet klogere, og stor ros for det. Men kunne de ikke lige få det sidste på plads også? Uddannelsesloftet er på alle måder en fejltagelse, og det skal afskaffes helt, siger han.

I stedet for et fast uddannelsesloft vil regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti nu atter give alle ret til en ny uddannelse oven i den, de allerede har. Men først seks år efter uddannelsen er afsluttet.

- Vi lever i en tid, hvor man hele tiden skal holde sig opdateret, og hvor vi kan se uddannelser forældes efter fem år. Udviklingen sker med rivende hast, og som samfund skal vi da sige ”Jatak”, hvis borgerne ønsker at uddanne sig og udvikle de helt rigtige kompetencer, siger Kim Simonsen.

- Uddannelse er forudsætning for vækst, velstand og velfærd, så at slå bremserne i ved at forsinke et valg af ny uddannelse er ikke klogt, siger han.

Kontakt: Pressechef, HK, Birgitte Hougaard: 23 81 11 14

Nøgleord

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum