HK: Flot udspil til tidlig tilbagetrækning
- Vi har med spænding ventet på regeringens udspil til denne reform, for ambitionerne har været høje og faldgruberne store. Men den ramme der er fremlagt i dag, ser rigtig fornuftig og gennemtænkt ud, siger Kim Simonsen.
Ifølge HK’s formand er det afgørende, at der i regeringens forslag ikke gøres forskel på lønmodtageres muligheder for at opnå retten til tidlig tilbagetrækning.
- Reformen lægger op til at løse nogle af de udfordringer, som systemet i dag ikke tager højde for. Vejene ud af arbejdsmarkedet, for dem der virkelig er nedslidte, er meget kringlede i dag. Regeringens forslag giver flere mulighed for at gå med værdigheden i behold inden nedslidningen rammer alvorligt, fordi det bliver givet som en rettighed. Det har været afgørende, og regeringen i mine øjne lykkedes flot med dette udspil, siger Kim Simonsen.
Mange HK’ere mærker sliddet
Forslaget vil i sin nuværende form betyde, at ca. 4.500 HK’ere får ret til at trække sig tilbage tidligere end folkepensionsalderen når reformen træder i kraft. Dermed udgør HK’s medlemmer en stor del af målgruppen, hvilket glæder formanden.
- Det har været vigtigt for os i HK at understrege, at nedslidning er et bredt begreb, der ikke kun kan opgøres i, hvor mange kilo man slæber rundt på i sit job. Nedslidning er også mikrobelastninger gentaget i årevis, og hårdt psykisk arbejdsmiljø, der munder ud i stress, som flere af vores medlemmer desværre oplever. Nu må vi så se, hvor mange der ender med at benytte sig af muligheden for tidlig tilbagetrækning, men at muligheden er der – også for laboranten, kasseassistenten og sagsbehandleren – er et afgørende element for os, siger Kim Simonsen.
Læser man sig ned i teksten er det ifølge Kim Simonsen værd at bemærke – og rose – at der i udspillet tages højde for perioder med barsel, deltid, ledighed, fleksjob og selvstændig virksomhed, når der skal tælles år på arbejdsmarkedet.
- Alt i alt vil jeg mene, at skønhedsfejlene ved dette udspil er ganske små. Vi så for eksempel gerne, at grænsen for, hvor meget man må tjene ved siden af, uden at blive modregnet i sin ydelse, hæves fra de foreslåede 24.000 kroner om året. Det vil for mange kunne give en mere glidende overgang til pensionisttilværelsen, og samtidig bidrage positivt til arbejdsudbuddet, siger Kim Simonsen.
Kontakter
Søren GisselmannKommunikationschef
Tlf:24600605soeren.gisselmann@hk.dkInformation om HK Danmark
Følg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Ny analyse: Stress øger risiko for tidlig tilbagetrækning med 50 %27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forud for stormøde om stress viser, at arbejdsrelateret stress øger risikoen for at trække sig fra arbejdsmarkedet før pensionsalderen. “Den nye dokumentation understreger endnu en gang, hvorfor et øget politisk fokus på stress giver mening samfundsøkonomisk,” siger forbundsformand for HK.
Presseinvitation: Stormøde om stress 27. juni24.6.2025 09:51:10 CEST | Pressemeddelelse
Det er tid til handling. HK inviterer til politisk stormøde om stress. På mødet vil politikere, arbejdsmarkedets parter og centrale aktører give beskæftigelsesministeren input til løsninger mod stress.
Opjusteret råderum giver plads til oprustning og velfærd men hænger dårligt sammen med besparelser i det offentlige23.6.2025 11:41:30 CEST | Pressemeddelelse
Finansministeriets seneste opjustering af råderummet giver regeringen et forklaringsproblem i forhold til besparelser i det offentlige. For hvordan forklarer vi borgerne, at der nu igen bliver længere sagsbehandlingstider, mindre velfærd og usikkerhed om værdig tilbagetrækning, når staten tilsyneladende bliver ved med at finde flere milliarder, spørger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen.
Årets HandleKraft-pris går til Modstrøm13.6.2025 18:31:44 CEST | Pressemeddelelse
Organisationen Modstrøm modtager årets HandleKraft-pris for sit vigtige arbejde med at give unge udenfor job og uddannelse og FGU-elever en stærk stemme og stærke fællesskaber. Med prisen følger 25.000 kroner.
Aftalematematik må ikke få konsekvenser for handelsskoleelever i ny aftale om institutionslov11.6.2025 15:07:37 CEST | Pressemeddelelse
En ny aftale om institutionslov sikrer, at der fremover vil være uddannelsesmuligheder for både unge og voksne i hele landet med en jævn geografisk fordeling. Derudover lægger aftalen op til øget samarbejde mellem skolerne. Men der skal holdes et skarpt blik på aftalematematikken.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum