HK: Flot udspil til tidlig tilbagetrækning
- Vi har med spænding ventet på regeringens udspil til denne reform, for ambitionerne har været høje og faldgruberne store. Men den ramme der er fremlagt i dag, ser rigtig fornuftig og gennemtænkt ud, siger Kim Simonsen.
Ifølge HK’s formand er det afgørende, at der i regeringens forslag ikke gøres forskel på lønmodtageres muligheder for at opnå retten til tidlig tilbagetrækning.
- Reformen lægger op til at løse nogle af de udfordringer, som systemet i dag ikke tager højde for. Vejene ud af arbejdsmarkedet, for dem der virkelig er nedslidte, er meget kringlede i dag. Regeringens forslag giver flere mulighed for at gå med værdigheden i behold inden nedslidningen rammer alvorligt, fordi det bliver givet som en rettighed. Det har været afgørende, og regeringen i mine øjne lykkedes flot med dette udspil, siger Kim Simonsen.
Mange HK’ere mærker sliddet
Forslaget vil i sin nuværende form betyde, at ca. 4.500 HK’ere får ret til at trække sig tilbage tidligere end folkepensionsalderen når reformen træder i kraft. Dermed udgør HK’s medlemmer en stor del af målgruppen, hvilket glæder formanden.
- Det har været vigtigt for os i HK at understrege, at nedslidning er et bredt begreb, der ikke kun kan opgøres i, hvor mange kilo man slæber rundt på i sit job. Nedslidning er også mikrobelastninger gentaget i årevis, og hårdt psykisk arbejdsmiljø, der munder ud i stress, som flere af vores medlemmer desværre oplever. Nu må vi så se, hvor mange der ender med at benytte sig af muligheden for tidlig tilbagetrækning, men at muligheden er der – også for laboranten, kasseassistenten og sagsbehandleren – er et afgørende element for os, siger Kim Simonsen.
Læser man sig ned i teksten er det ifølge Kim Simonsen værd at bemærke – og rose – at der i udspillet tages højde for perioder med barsel, deltid, ledighed, fleksjob og selvstændig virksomhed, når der skal tælles år på arbejdsmarkedet.
- Alt i alt vil jeg mene, at skønhedsfejlene ved dette udspil er ganske små. Vi så for eksempel gerne, at grænsen for, hvor meget man må tjene ved siden af, uden at blive modregnet i sin ydelse, hæves fra de foreslåede 24.000 kroner om året. Det vil for mange kunne give en mere glidende overgang til pensionisttilværelsen, og samtidig bidrage positivt til arbejdsudbuddet, siger Kim Simonsen.
Kontakter
Søren GisselmannKommunikationschef
Tlf:24600605soeren.gisselmann@hk.dkInformation om HK Danmark
Følg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Forberedt på fremtiden: HK holder speederen nede for stærke erhvervsuddannelser6.5.2025 20:59:01 CEST | Pressemeddelelse
HK Danmark er tilfreds med ny politisk aftale, som styrker erhvervsuddannelserne markant med op til 600 millioner kroner årligt frem mod 2030. "Det er en aftale, vi har ønsket os længe", siger Anja C. Jensen, formand for HK Danmark.
HK: Højesterets dom er en historisk sejr for alle, der arbejder hjemmefra2.5.2025 13:09:35 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Højesteret afsagt dom i en principiel sag, der fastslår, at arbejdsskadesikringen også gælder, når arbejdet foregår i hjemmet. Afgørelsen er faldet i en sag, som HK Danmark har ført på vegne af et medlem, der kom til skade under hjemmearbejde.
Principiel sag i Højesteret i dag: Har du ret til arbejdsskadeerstatning, når du arbejder hjemmefra?23.4.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Højesteret behandler i dag en principiel sag om hjemmearbejde og arbejdsskader, som har stor betydning for de mange lønmodtagere, der helt eller delvist arbejder hjemmefra.
Stress rammer skævt, og systemet svigter kvinder økonomisk14.4.2025 06:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Kvinder bliver ramt af stressrelaterede erhvervssygdomme over tre gange så ofte som mænd. Men kvinder har sværere ved at få økonomisk kompensation for deres arbejdsskader. Det er ikke bare en sundhedsudfordring, men en ligestillingsudfordring, mener HK.
Ny reform rammer dem, der i forvejen har mindst26.3.2025 12:55:49 CET | Pressemeddelelse
Besparelser i den nye uddannelsesreform betyder – trods aftalens styrker – dårligere efteruddannelsesmuligheder for den gruppe, der i forvejen har de korteste videregående uddannelser. Og det er ildevarslende for dansk erhvervsliv og Danmarks evne til at stå stærkt i en uforudsigelig verden, advarer HK-formand Anja C. Jensen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum