HK Danmark

HK: Flot udspil til tidlig tilbagetrækning

Del

Regeringen har netop præsenteret sit udspil til en ret til tidlig tilbagetrækning for personer, der har haft et langt arbejdsliv. En svær opgave, der er løst flot, mener HK-formand Kim Simonsen.

- Vi har med spænding ventet på regeringens udspil til denne reform, for ambitionerne har været høje og faldgruberne store. Men den ramme der er fremlagt i dag, ser rigtig fornuftig og gennemtænkt ud, siger Kim Simonsen.

Ifølge HK’s formand er det afgørende, at der i regeringens forslag ikke gøres forskel på lønmodtageres muligheder for at opnå retten til tidlig tilbagetrækning.

- Reformen lægger op til at løse nogle af de udfordringer, som systemet i dag ikke tager højde for. Vejene ud af arbejdsmarkedet, for dem der virkelig er nedslidte, er meget kringlede i dag. Regeringens forslag giver flere mulighed for at gå med værdigheden i behold inden nedslidningen rammer alvorligt, fordi det bliver givet som en rettighed. Det har været afgørende, og regeringen i mine øjne lykkedes flot med dette udspil, siger Kim Simonsen.

Mange HK’ere mærker sliddet

Forslaget vil i sin nuværende form betyde, at ca. 4.500 HK’ere får ret til at trække sig tilbage tidligere end folkepensionsalderen når reformen træder i kraft. Dermed udgør HK’s medlemmer en stor del af målgruppen, hvilket glæder formanden.

- Det har været vigtigt for os i HK at understrege, at nedslidning er et bredt begreb, der ikke kun kan opgøres i, hvor mange kilo man slæber rundt på i sit job. Nedslidning er også mikrobelastninger gentaget i årevis, og hårdt psykisk arbejdsmiljø, der munder ud i stress, som flere af vores medlemmer desværre oplever. Nu må vi så se, hvor mange der ender med at benytte sig af muligheden for tidlig tilbagetrækning, men at muligheden er der – også for laboranten, kasseassistenten og sagsbehandleren – er et afgørende element for os, siger Kim Simonsen.

Læser man sig ned i teksten er det ifølge Kim Simonsen værd at bemærke – og rose – at der i udspillet tages højde for perioder med barsel, deltid, ledighed, fleksjob og selvstændig virksomhed, når der skal tælles år på arbejdsmarkedet.

- Alt i alt vil jeg mene, at skønhedsfejlene ved dette udspil er ganske små. Vi så for eksempel gerne, at grænsen for, hvor meget man må tjene ved siden af, uden at blive modregnet i sin ydelse, hæves fra de foreslåede 24.000 kroner om året. Det vil for mange kunne give en mere glidende overgang til pensionisttilværelsen, og samtidig bidrage positivt til arbejdsudbuddet, siger Kim Simonsen.

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum