HK: Finansloven risikerer at kvæle opsvinget

Del

Regeringen lægger op til en stram finanslov med store besparelser på uddannelse, forskning og hele den offentlige sektor. Ærgerligt, siger HK formand Kim Simonsen, der er bekymret for, at vi kvæler det økonomiske opsving, som er i gang

Regeringen har en ambition om at skabe flere private job, og den ambition deler HK. Desværre risikerer regeringens forslag til Finanslov 2016 at få den modsatte effekt. 

- Lige nu står vi forhåbentlig ved begyndelsen af et økonomisk opsving, og det skal vi passe på, vi ikke kvæler med en stram finanspolitik, siger Kim Simonsen.  

HK er enige i, at der skal føres økonomisk ansvarlig politik, men i den nuværende situation, er den private efterspørgsel ikke kommet ordentligt i gang, og derfor er det er ikke hensigtsmæssigt at lægge en dæmper på økonomien.   

Derudover er besparelser på forskning, videregående uddannelser og ungdomsuddannelser samt besparelse i hele den offentlige sektor ifølge HK-formand Kim Simonsen ikke vejen frem.

- Hvis vi ikke investerer i fremtiden, skyder vi os selv i foden. Virksomhederne skriger på endnu mere faglært arbejdskraft. Og derfor er vi kede af, at regeringen ikke har forstået, at nøglen til fremtidens vækst er veluddannede unge.

Tilsvarende er det ærgerligt, at regeringen kun har fokus på besparelser og ikke har brugt Finanslovsforslaget til et bud på, hvordan vi får noget at skattegælden tilbage.

- Der er ikke kommet en holdbar løsning på nedskæringerne i SKAT, og det betyder, at skattesnyderne tvinger os til unødvendige besparelser på velfærdssamfundet, siger Kim Simonsen.   

HK-formanden opfordrer desuden alle folketingets partier til at arbejde for, at reserven i finanslovsforslaget bliver brugt til at sikre en holdbar dagpengeløsning.

- Vi skal lave et nyt dagpengesystem, som giver økonomisk tryghed, og som forbereder og uddanner danskerne til fremtidens arbejdspladser. Og det kræver, at der bliver tilført penge. Derfor opfordrer jeg kraftigt alle de partier, som gerne vil løse dagpengeproblemet, til at kæmpe for det, siger han.

Nøgleord

Kontakter

Eske Vinther-Jensen, Leder af Politik og Presse i HK Danmark: 21 43 85 30.

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum