Hjørring Kommune

Hjørring Kulturskole på Teaterpladsen – COBE a/s udpeges som arkitektfirmaet, der skal løfte opgaven

Del

Vinderprojektet for Hjørring Kulturskole tegner et byggeri med hjerterum, fantastisk akustik og ikke mindst bæredygtighed med tæt tilknytning til Teaterpladsen.

Byrådet gav den 26. juni 2019 bygherreudvalget bemyndigelse til at tildele totalrådgiverkontrakten for anlægsprojektet Hjørring Kulturskole på Teaterpladsen, på området hvor Sysseltinget tidligere lå.

Et enigt bygherreudvalg har nu efter en grundig bedømmelsesproces med to udbudsfaser besluttet at tildele totalrådgiverkontrakten til arkitektfirmaet COBE a/s, der bidrog med det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Tim Jensen, formand for bygherreudvalget (S) udtaler, ”Konkurrenceprojektet viser en meget flot løsning af byggeriet i den komplekse kontekst, det skal indgå i. Bygningen kommer til at passe flot til kulturskolens karakter, og udformningen er løst meget modigt, i en nutidig stil der harmonerer med Vendsyssel Teater og ikke overskygger det. Vi er meget tilfredse med rummenes forløb i indretningen, og der er et godt hjerterum i bygningen. Desuden er vi glade for den stærke tilknytning, der er til Teaterpladsen. Vi er også endt med et byggeri, hvor formen skaber synergi i Jernbanegade. Vi mener, COBE a/s på bedste vis har løst opgaven, og Hjørring Kulturskole vil blive en bygning, der vil tiltale målgruppen, så vi også sikrer, den bliver brugt.”

Bjarne Mølgård, næstformand for bygherreudvalget (V), er mere end tilfreds med bygningens brugbarhed og de tekniske kvaliteter. Han udtaler, ”med dette Projekt fra COBE a/s er de akustiske løsninger og egenskaber helt gennemtænkte, og vi kan sikre, at Hjørring får en kulturskole med de bedste akustiske kvaliteter. Og lyden er jo i allerhøjeste grad vigtig på en kulturskole, så det vil vi glæde os til. Desuden er der en udførlig strategi for DGNB-certificering, og bæredygtighed er jo netop noget, der optager os meget i Hjørring Kommune. Med Hjørring Kulturskole får vi et levende hus, centralt placeret der indbyder til at blive brugt og indretningen vil ligeledes medvirke til en optimal udnyttelse. Det kunne faktisk ikke være bedre”.

Information fra bygherreudvalget fortæller, at de økonomiske beregninger i projektet er meget detaljerede og baseret på anerkendte nøgletal, og de rammer indenfor den samlede økonomiske ramme, hvilket trækker bedømmelsen op til glimrende opfyldelse af kriteriet.


Processen:

I den første udbudsrunde til Hjørring Kulturskole deltog fem prækvalificerede rådgiverfirmaer. Disse tilbud var anonymiserede og bygherreudvalget fik i den første udbudsfase hjælp fra en akustiker og en arkitekt ssom fagdommere. Efter første udbudsfase gik to projektforslag med samme pointtal videre i en forhandlingsproces, hvor rådgiverfirmaerne fik lejlighed til at tilpasse deres tilbud efter en dialog med bygherreudvalget. På baggrund af de tilrettede tilbud har bygherreudvalget truffet sin beslutning, hvor COBE a/s vandt udbuddet.

Fra visualiseringerne fra COBE a/s ses et spændende og velproportioneret hjerterum med gode rumlige oplevelser. Her vil være et ”svævende” rum, varierende rumdybder, 1. etages siddenicher samt en gangbro, der vil bidrage til et rigt og levende hus.

Billederne skal krediteres Cobe: https://we.tl/t-zzAUNyGIH4

Nøgleord

Kontakter

Henrik Bøgeskov Lolholm
hbl@hjoerring.dk
Telefon: +45 41937676

Lars Ole Christensen
loc@hjoerring.dk
Telefon: 7233 3595 Mobil: 4122 3595

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

Indførelse af besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune23.10.2020 14:41:49 CESTPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 23. oktober udstedt et besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Besøgsforbudet træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Plejecentre i Hjørring Kommune har siden d. 9. september været underlagt en række besøgsrestriktioner, som indebærer, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende som kan aflægge besøg, og at besøg derudover kun er tilladt i kritiske situationer. Derudover har det indtil i dag også været muligt, at besøg kunne foregå på udendørsarealer. Det nye besøgsforbud indebærer, at det nu ikke længere er tilladt med besøg på udearealer på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Det er dog fortsat muligt for den enkelte beboer at udpege én pårørende, som kan aflægge besøg, ligesom det fortsat er muligt med besøg i kritiske situationer. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder besøgsforbuddet i dels det høje smittetryk i Hjørring Kommune og dels at der i kommunen er mange smittede minkfarme. Besøgsforbuddet gælder indti

Hjælp din kommune: Fortæl, hvor meget du bevæger dig og om dine idrætsvaner og fritidsdrømme.20.10.2020 12:44:37 CESTPressemeddelelse

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Hjørring Kommune sætter lige nu fokus på at få dine ønsker og drømme for dit fritidsliv belyst. Både hvilke aktiviteter du synes er spændende men også hvilke bevægelsesfaciliteter kommunen skal prioritere til det gode fritids- og foreningsliv. Hjørring Kommune er derfor i de kommende uger en del af forskningsprojektet Danmark i Bevægelse samt en lokal borgerundersøgelse af dine bevægelsesvaner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum