Hjørring Kommune

Hjørring Kommunes sygehjemmepleje tager et stort skridt i den “grønne retning”

Del
I disse uger modtager Hjørring Kommune 104 elbiler, som skal benyttes i Sygehjemmeplejen.

Med Strategisk Energiplan 2.0, vedtaget i Byrådet 2020, og Klimahandlingsplanen fra 2022, har Byrådet vedtaget en række mål for miljø og klima i Hjørring Kommune. Et af delmålene er, at halvdelen af kommunens biler i 2030 skal være elbiler. Med en udskiftning af 2/3 af Sygehjemmeplejens biler, er Hjørring Kommune allerede i 2022 markant tættere på delmålet.

- Jeg er stolt over at vi nu tager et meget stort skridt imod målet om, at halvdelen af kommunens biler senest i 2030 skal være elbiler. Sygehjemmeplejen er en nøglefunktion i vores ældrepleje og er helt afhængige af driftssikre biler, så borgerne kan sikres de nødvendige besøg. Med de nye biler får medarbejderne gode arbejdsforhold, samtidig med at vi sikrer miljøvenlig kørsel. Med 104 elbiler i sygehjemmeplejen gør vi en stor forskel for miljøet og vi viser samtidig kommunens borgere at vi tror på at elbiler er en vigtig del af fremtidens transportløsning. Forhåbentlig er det også med til at inspirere borgerne til mere miljøvenlig transport, udtaler formand for SÆH-udvalget, Claus Mørkbak Højrup.

De nye biler er af mærket Cupra Born, og er valgt på baggrund af et udbud ud fra arbejdsmiljøhensyn og totaløkonomi. De skal køre for sygehjemmeplejen i foreløbigt 4 år. Medarbejderrepræsentanter fra Sygehjemmeplejen har gennem en grundig afprøvning været med til at vælge mellem forskellige biler.

- Som medarbejder er det vigtigt med biler som er komfortable. Vi har mange besøg på vores ruter, så det er vigtigt at bilerne har gode ind- og udstigningsforhold. Det har de nye biler og de har samtidig en høj sikkerhed, som også er vigtigt med de mange kilometer vi kører. Og så er det da dejligt at tænke på, at vi udover at gøre en forskel for borgerne, nu også er med til at gøre en forskel for miljøet, udtaler en af medarbejderrepræsentanterne, Kristine Bottage.

- Hos Uggerhøj er vi særdeles glade for at være blevet udvalgt som leverandør til, at skulle levere hele 104 elektrificerede biler til Hjørring Kommunes hjemmepleje. Vi er meget imponerede over den grønne tilgang og tankegang Hjørring Kommune har til driften af bilparken i hjemmeplejen og vi glæder os samtidigt over, at være leverandør af den nærmest futuriske Cupra Born. Bilen har en rækkevidde på op til 424 km og tilbyder gode opladningsmuligheder, høj sikkerhed og problemfri fremdrift i alle situationer. Vi glæder os over det fine samarbejde med Hjørring Kommune, hvor borgerne nu, og de næste 4 år, kan se de mange moderne elbiler farte rundt på gader og stræder i hele kommunen.

Tillykke til miljøet og Hjørring Kommune – og vi siger tak for tilliden hos Uggerhøj, udtaler filialdirektør ved Uggerhøj, Henrik Andersen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Bjarke Raphael Hansen, Administrativ leder ved Sygehjemmeplejen, tlf. 40 16 08 33, e-mail bh@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum