Hjørring Kommune

Hjørring Kommune sætter spot på genstart af fritids- og foreningslivet

Del

Det seneste år har fritids- og foreningslivet ligesom resten af samfundet oplevet udfordringer med Covid-19. I løbet af 2021 kommer fritids- og foreningslivet løbende til at stå over for en genstart af foreningstilbud afhængig af, hvilken aktivitet foreningen udbyder. Fælles for fritids- og foreningslivet er, at der venter en opgave i at få frivillige og medlemmer tilbage i foreningsfællesskaberne igen.

Hjørring Kommune vedtog i budget 2021 en Covid-19 hjælpepulje, hvor der er afsat 1 mio. kr. til fritids- og foreningslivet. Formålet er, at midlerne kan tages i brug, hvis det vurderes, at der er et behov for at understøtte f.eks. fritids- og foreningslivet grundet Covid-19 i 2021. Formand for Fritids- & Folkeoplysningsudvalget, Børge Bech udtaler:

”Sidste år udviste fritids- og foreningslivet i Hjørring Kommune stor kreativitet og handlekraft ift. udbud af sommeraktiviteter. Mange børn og unge fik gode oplevelser ved at deltage i fritids- og foreningsaktiviteter, og samtidig oplevede mange frivillige folkeoplysende foreninger en positiv værdi af at lave sommeraktiviteter. Den succes vil vi gerne gentage også i takt med en genstart af fritids- og foreningslivet”.

Det er derfor besluttet at afsætte 600.000 kr. til sommeraktiviteter for børn og unge under 25 år og 100.000 kr. til sommeraktiviteter for +60 seniorer til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger. Støtte til sommeraktiviteter skal ses som et værktøj for at fastholde og (gen)rekruttere borgere i foreningsfællesskaberne over sommeren, hvor der igen er pause fra faste fællesskaber. Derfor kan sommeraktiviteter være et vigtigt værktøj til at forankre borgere i foreningsfællesskaber for fremtiden. Endvidere udtaler Børge Bech:


”Vi opfordrer til, at sommeraktiviteter ligner mest muligt den foreningsaktivitet, som foreninger tilbyder til målgruppen normalt, så potentielt nye medlemmer vil have nemmere ved at tilgå foreningens almindelige aktiviteter efter sommeraktiviteter

Hjørring Kommune håber, at fritids- og foreningslivet vil støtte op om initiativet og vil bidrage til sommeraktiviteter for børn og unge under 25 år og for +60 seniorer.

Der er ansøgningsfrist senest søndag den 16. maj 2021 kl. 24.00.

I kan læse mere om det på Hjørring Kommunes hjemmeside via dette link: https://hjoerring.dk/fritid-og-kultur/fritidsomraadet/sommeraktiviteter-2021

Kontakter

For mere information:
Formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget, Børge Bech, boerge.bech@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals14.5.2021 09:38:08 CEST | Pressemeddelelse

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals Byggeriet af det nye og centralt beliggende lægehus i Hirtshals er nu så langt, at Hjørring Kommune inviterer til rejsegilde. Rejsegildet er for de håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet. Derudover deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og Bygherreudvalget. Medier er velkomne til at deltage: Tirsdag den 18. maj kl. 14.00 på byggepladsen, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. - Nu kan vi for alvor begynde at se, hvordan lægehuset spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals. Der er ingen tvivl om, at borgerne i Hirtshals får et flot og moderne lægehus. Forhåbningen er, at lægehuset bliver et trækplaster for at tiltrække nye læger til byen, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Lægehuset bliver 730 m2, og er tegnet af Arkitektfirmaet Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Der er afsat 14 mio. kr. til

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum