Hjørring Kommune

Hjørring Kommune sætter fokus på demens

Del

For andet år i træk inviterer den nordjyske kommune til Vidensfestival.

Hjørring Kommune vil i uge 39 åbne dørene til en række kommunale institutioner, invitere til foredrag og aktiviteter. Formålet med arrangementet er ikke kun at udbrede viden om demens, men også oplyse om de mange muligheder der er for at leve et trygt og aktivt liv med demens.

"Vidensfestivalen giver borgere med demens samt deres pårørende en mulighed for at lære mere om hvordan man opnår den bedste livskvalitet - hvad end det er gennem kommunale- og foreningstilbud eller blot ved at blive oplyst", udtaler en af arrangørerne, Dorthe Rueskov Andersen.

Vidensfestivalen starter på Alzheimers foreningens Huskedag den 21. september 2019 og har i år et særligt fokus på det at være pårørende. I seks af kommunens største byer; Hjørring, Hirtshals, Sindal, Vrå, Tårs og Løkken vil der stå medarbejdere klar til at give råd og vejlede om demens og de kommunale tilbud samt fortælle mere om, hvad ugen byder på.

I løbet af ugen vil du bl.a. kunne høre foredrag fra tidligere sygehuspræst, Ruth Østergaard Poulsen, besøge kommunens demensby, komme i biografen til en særforestilling, høre fortællinger fra pårørende og meget mere.

Læs mere og se programmet på www.vidensfestival-demens.dk.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum