Hjørring Kommune

Hjørring kommune og SOSU Nord sætter sammen fokus på krop og sundhed for folkeskoleelever

Del

Elever fra folkeskolens 4. 5. og 6. klasse i Hjørring Kommune vil én gang om året komme på besøg på SOSU Nords afdeling i Hjørring og vil på en anderledes og aktiv måde modtage undervisning om kroppen og dens muligheder.

Vi kalder projektet for KAOS, som står for: Krop, Aktivitet, Opdagelse og Sundhed – begreber som der dagligt arbejdes med på SOSU Nord.

SOSU Nord og Hjørring kommune er stolte over samarbejdet og ser frem til at tilbyde eleverne en spændende og anderledes dag. Uddannelsesleder Maybritt Skak Pedersen udtaler i den anledning:

”SOSU Nord glæder sig til at give eleverne i Hjørring Kommune en anderledes og lærerig dag, hvor de både kan opleve mange af de emner, vi dagligt underviser i og modtage undervisningen i nogle andre omgivelser og rammer.”

5. P. fra Muldbjerg var i fredags med i KAOS-forløbet, og deres underviser Peter Holm Sørensen udtaler: 

”Det er et super arrangement her på SOSU Nord, og det har virkelig vist, at man kan kombinere læring, bevægelse og konkurrence. Børnene synes, det er sjovt, og de lærer noget undervejs, for der inddrages masser af relevant viden i forbindelse med legeaktiviteterne. Nogle af emnerne kender eleverne allerede lidt til fra vores undervisning i natur og teknologi, idræt og dansk. Det har været så fint, og så vidt jeg kan se, har alle børnene fået noget ud af det og kommer hjem med en god oplevelse. Underviser på SOSU Nord Birgitte Villadsen gik med stort engagement ind i den kreative og lærerige leg med eleverne, og de gode formidlingsevner gav børnene mange gode facts med hjem.”

Underviser fra SOSU Nord, Birgitte Villadsen, havde også en god dag med eleverne, og hun udtaler: ”Jeg kan fortælle, at det var en fornøjelse at se eleverne gå all in på KAOS-aktiviteterne, se dem samarbejde og vise interesse i hvad kroppen er og ikke mindst hvad den kan. Udover at få en god oplevelse med de sjove øvelser, håber jeg også, at de har fået faglig læring med fra dagen. På dagen er man i hvert fald ikke i tvivl om, at når først de har været en tur i tarmbanen, så ved de godt, hvor mange meter tarm vi har i kroppen.”

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune siger tak til frivillige fra fritids- og foreningslivet med en Tak-Til-jer-Fest7.10.2021 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg inviterer frivillige bestyrelsesmedlemmer, ledere, trænere, instruktører og hjælpetrænere fra fritids- og foreningslivet til Tak-Til-jer-Møde. Udover buffet, musik og tid til at have det hyggeligt med vennerne, vil der også være stand up med Jonas Mogensen, som lige nu optræder i Stormester på Tv2. Han er også kendt fra satireserien Minkavlerne på TV Zulu.

Frivillighedsfest aflyst i sidste øjeblik på grund af stigende smitte i aldersgruppen 50+24.9.2021 15:17:40 CEST | Pressemeddelelse

De seneste par dage har antallet af coronasmittede i aldersgruppen 50+ været stigende, og i dag er antallet af nysmittede 26. Der er tale om et usædvanligt højt smittetryk netop for denne aldersgruppe. Langt hovedparten af de smittede er over 50 år. Antallet af nysmittede har fulgt samme mønster de seneste par dage. Hjørring Kommune har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i dag, fredag. Derfor har Hjørring Kommunes krisestab, ud fra et forsigtighedsprincip, i sidste øjeblik valgt at aflyse en frivilligfest, som var planlagt i Vrå med op imod 350 deltagere. Årsagen til at netop dette arrangement bliver aflyst er især, at hovedparten af deltagerne netop er i aldersgruppen over 50 år. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at deres smitteopsporing er i gang med at afdække smittekæder i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune har ikke viden om, hvor mange af de nye smittede, der er vaccineret. Uanset om man er vaccineret eller ej, er der derfor ekstra god grund til at huske de ve

Enigt byråd bag ansvarligt budgetforlig for 202223.9.2021 09:01:44 CEST | Pressemeddelelse

Et samlet Byråd har indgået et budgetforlig, som sikrer et uændret serviceniveau i 2022 og fortsatte investeringer i udvikling i hele kommunen. - Jeg er tilfreds med, at vi kan fastholde serviceniveauet. Det er vigtigt for vores borgere. Det er nemlig noget af det, der har en stor betydning, og som alle kan mærke i hverdagen. Derfor er vi i byrådet glade for at vedtage et budget, hvor det er lykkedes, siger borgmester Arne Boelt (S). Budgetforliget sikrer finansiering af driftsudgifter til flere ældre og stigende udgifter til det specialiserede socialområde nærmere bestemt Børne- og Familieområdet og Voksenhandicap. Med disse stigende udgifter kræver det, at der afsættes flere penge for at fastholde et uændret serviceniveau. Derfor er der i 2022 tilført følgende i forhold til budget 2021: 5,1 mio. kroner til sundheds- og ældreområdet 16,7 mio. kroner til voksen- handicapområdet 9,1 mio. kroner til børne- og familieområdet Også plads til investeringer Hjørring Byråd arbejder med et lang

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum