Hjørring Kommune

Hjørring Kommune indgår kontrakt med Blæksprutten

Del

Hjørring Kommune og Blæksprutten har indgået kontrakt om, at Blæksprutten fremover er eneste private leverandør af hjemmepleje i kommunen.

Ingelene Schelde, Line Hessellund, Mia Jakobsen, Vibeke Haaning
Ingelene Schelde, Line Hessellund, Mia Jakobsen, Vibeke Haaning

Fra 1. marts 2021 kan borgere, der modtager hjemmepleje både vælge mellem den kommunale hjemmepleje Medmennesker og Blæksprutten.

Hjørring Kommune er ifølge Lov om social service forpligtet til at give borgere, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp, mulighed for at vælge mellem flere leverandører af denne hjælp. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget besluttede den 11. marts 2020, at der fremover kun skal være én privat leverandør ud over Hjørring Kommunes egen hjemmepleje, samt at opgaven skulle sendes i udbud.

Blæksprutten har været privat leverandør af hjemmepleje i Hjørring Kommune gennem de seneste 6 år, og driver desuden hjemmepleje i Brønderslev og Aalborg Kommune.

- Vi er meget tilfredse med udbudsprocessen og aftalen med Blæksprutten. Vi ser frem til et fortsat samarbejde med Blæksprutten i de kommende 6 år. Aftalen træder i kraft den 1. marts 2021, og vi har derfor god tid til at forberede overgangen for de borgere, der skal vælge ny leverandør af hjemmepleje. De berørte borgere vil i det nye år blive orienteret pr. brev om deres muligheder i forhold til valg af hjemmepleje, siger Line Hessellund, som er myndighedschef i Hjørring Kommune.

På nuværende tidspunkt har Hjørring Kommune to private leverandører af hjemmepleje - Blæksprutten og Din Hjemmepleje. Efter 1. marts 2021 vil Blæksprutten være eneste private leverandør af hjemmepleje i Hjørring Kommune. 

- Jeg er utrolig taknemmelig og stolt over at fortsætte vores tætte samarbejde med Hjørring Kommune. I Blæksprutten har det altid været vores mission at gøre en forskel for de borgere, vi kommer hos. Vores indsats skal give mening både for dem, der giver og modtager vores hjælp. Blæksprutten er kendt for at være en fleksibel, nytænkende og faglig stærk samarbejdspartner. I dag er et bevis på, at vi lykkes med dette, og det er grundlaget for, at vi fortsat kan udvikle og levere hjemmepleje til glæde og gavn for alle i Hjørring. Vi glæder os meget til det fortsatte samarbejde med Hjørring Kommune, siger Vibeke Haaning, der er adm. direktør i Blæksprutten.

For yderligere information:

Line Hessellund, Myndighedschef, Hjørring Kommune på tlf. 41 22 50 51

Vibeke Haaning, Adm. direktør, Blæksprutten på tlf. 41 64 96 00

Nøgleord

Kontakter

Line Hessellund, Myndighedschef, Hjørring Kommune på tlf. 41 22 50 51
Vibeke Haaning, Adm. direktør, Blæksprutten på tlf. 41 64 96 00

Billeder

Ingelene Schelde, Line Hessellund, Mia Jakobsen, Vibeke Haaning
Ingelene Schelde, Line Hessellund, Mia Jakobsen, Vibeke Haaning
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum